Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin emekli vatandaşların sosyal yaşamlarına katkı sunmak amacıyla şehre kazandırdığı hobi bahçelerinde düzenlenen müzik şenliği, vatandaşları bir araya getirdi. Karpuzatan Hobi Bahçesi’ndeki etkinlikte türküler, şiirler ve sazlar eşliğinde keyifli anlar yaşandı.

Hobi Bahçelerinde Sosyal Buluşma
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda emekli vatandaşların günlük hayatın stresinden uzaklaşarak sosyal, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerine katkı sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkan Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla kente kazandırılan hobi bahçeleri, emekli vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirmelerinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerde bir araya geldikleri önemli yaşam alanları haline geliyor. Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde gerçekleştirilen müzik şenliği de hobi bahçesi sakinlerini bir araya getirdi. Etkinlikte vatandaşlar, sazlar ve türküler eşliğinde gönüllerince eğlenirken, şiir dinletileriyle de keyifli anlar yaşadı.

Türküler ve Şiirlerle Keyifli Anlar
Etkinlikte halk ozanları Aşık Gulfani (Emri Karakuş) ve Halil Daylak, seslendirdikleri türkülerle katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Program kapsamında şiirler de okunurken, hobi bahçesi sakinleri hem eğlendi hem de yeni komşuları ve diğer hobi bahçesi kullanıcılarıyla tanışma fırsatı buldu.
‘Birlik ve Beraberlik İçerisinde Eğlendik’
Kayseri Hobi Bahçeleri Yaşatma Derneği Başkanı Serdar Toker, etkinliğin hobi bahçesi sakinlerini kaynaştırması açısından önemli olduğunu belirterek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti.
Toker, “Hobi bahçesi sakinlerini bir araya getirip, birlik, beraberlik içerisinde müzik şenliğinde eğlenmek için toplandık. Bunu da bize sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Memduh Büyükkılıç’a hem derneğim hem de şahsım adına çok teşekkür ediyorum. İyi ki var Sayın Başkanımız” dedi.
Etkinliğe 600’e Yakın Ziyaretçi Katıldı
Etkinlikte sazlar eşliğinde müzik dinlendiğini ifade eden Toker, hobi bahçelerine yeni gelen vatandaşların da etkinlik sayesinde birbirleriyle tanıştığını ve kaynaştığını söyledi.
Toker, “Hobi bahçelerine yeni gelen insanlarımız var. Bu sayede onlarla bütünleştik, tanıştık. Bu etkinliğimize 600’e yakın ziyaretçimiz var. Memduh Bey’e, başkanımıza bunu sağladığı için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Hobi Bahçeleri Yaşam Alanına Dönüşüyor
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, emekli vatandaşların yaşam kalitesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiği hobi bahçeleriyle vatandaşlara yalnızca tarımsal faaliyet yapabilecekleri alanlar değil, aynı zamanda sosyalleşebilecekleri ve doğayla buluşabilecekleri yaşam alanları sunuyor.
Başkan Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda hayata geçirilen çalışmalarla emeklilerin günlük hayatın stresinden uzaklaşmaları, üretmenin ve doğayla iç içe olmanın keyfini yaşamaları hedeflenirken, düzenlenen kültürel ve sosyal etkinliklerle de vatandaşların birlik ve beraberlik duygularının güçlendirilmesine katkı sağlanıyor.
Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde düzenlenen müzik şenliği, emekli vatandaşların müzik, şiir ve sohbet eşliğinde bir araya gelmesine vesile olurken, hobi bahçelerinin sosyal yaşam açısından taşıdığı önemi de gösterdi.




