Kayseri Haber – Deniz Postası / Gazze’de yaşanan insani krize dikkat çekmek ve bölgeye yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Sumud filosuna İsrail güçleri müdahale etti. Filoda yer alan Kayserili İHH Gönüllüsü Ali Tokluman’ın da müdahale sonrası alıkonulduğu öğrenildi.

Bakan Kacır: İHA üretiminde dünya lideriyiz
Bakan Kacır: İHA üretiminde dünya lideriyiz
İçeriği Görüntüle

Edinilen bilgilere göre farklı ülkelerden çok sayıda insan hakları savunucusu ve yardım gönüllüsünün bulunduğu Sumud filosu, uluslararası sularda İsrail ordusu tarafından durduruldu. Müdahalenin ardından filoda bulunan aktivistlerle iletişimin kesildiği, aralarında Kayserili gönüllü Ali Tokluman’ın da bulunduğu birçok isimden bir süre haber alınamadığı bildirildi.

Kayseri’de Filistin davasına verdiği destekle tanınan Ali Tokluman, daha önce ailesiyle birlikte Kayseri’den Gazze’ye yürüyüş başlatarak dikkat çekmişti. Uzun yıllardır Filistin’de yaşanan insani drama dikkat çeken çalışmalarda yer alan Tokluman’ın, bölgeye yardım ulaştırılması için çeşitli organizasyonlarda aktif görev aldığı biliniyor.

İsrail’in Sumud filosuna yönelik müdahalesi uluslararası kamuoyunda da yankı uyandırırken, insan hakları kuruluşları aktivistlerin güvenliğine ilişkin endişelerini dile getirdi. Filoda bulunan gönüllülerin sağlık durumlarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, süreç yakından takip ediliyor.

Öte yandan sosyal medyada çok sayıda kullanıcı Ali Tokluman ve filodaki diğer gönüllüler için destek mesajları paylaşırken, yardım filosuna yönelik müdahaleye tepki gösterdi.

Kaynak: 1HA