AK Parti Kayseri İl Başkanlığı, Talas'ta CHP'li bir belediye meclis üyesi hakkında yürütülen uyuşturucu soruşturmasına ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerde, olayın AK Parti ile ilişkilendirilmesine tepki gösterdi. İl Başkanlığı, yapılan yanlış haberlerin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirterek hukuki sürecin başlatılacağını açıkladı.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, CHP'li Talas Belediye Meclis Üyesi hakkında yürütülen adli sürecin bazı medya kuruluşları tarafından gerçeğe aykırı şekilde AK Parti ile ilişkilendirildiği ifade edildi.

Açıklamada, yanlış bilginin kısa sürede düzeltilmesine rağmen oluşturulmaya çalışılan algı nedeniyle AK Parti teşkilatının haksız şekilde hedef gösterildiği ifade edildi.

"Gerçekler Ortaya Çıkmasına Rağmen Algı Oluşturulmaya Çalışıldı"

İl Başkanlığı açıklamasında şu değerlendirmelere yer verildi:
"CHP'li bir belediye meclis üyesinin uyuşturucu suçlamasıyla yürütülen adli sürecinin, bilinçli ya da ihmalkâr bir şekilde AK Parti meclis üyesiymiş gibi kamuoyuna servis edilmesi kabul edilemez bir sorumsuzluktur. Gerçekler kısa sürede ortaya çıkmasına rağmen oluşturulmak istenen algı üzerinden AK Parti teşkilatımız hedef alınmıştır."

"Bu Kez Talas Belediyesi Hedef Gösterildi"

Açıklamada, haberlerdeki yanlışlığın ortaya çıkmasının ardından bu kez Talas Belediyesinin hedef alınmaya çalışıldığı savunularak şu ifadeler kullanıldı:
"Gerçek dışı bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu yaklaşım; gazetecilik ilkeleriyle, basın etiğiyle ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla bağdaşmamaktadır."

Haluk Levent’in ifadesi ortaya çıktı: “Pis bir zaafım var”
Haluk Levent’in ifadesi ortaya çıktı: “Pis bir zaafım var”
İçeriği Görüntüle

Hukuki Süreç Başlatılacak

AK Parti Kayseri İl Başkanlığı, kamuoyunu yanıltıcı yayınlara karşı sessiz kalmayacaklarını belirterek, kişi ve kurumları hedef gösteren haberlerle ilgili hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını bildirdi.

"Enerjimizi Hizmete Harcamaya Devam Edeceğiz"

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nde yapılan söz konusu yayınların birlik ve beraberlik ruhuna zarar verdiğinin ifade edildiği açıklama, şu mesajla sona erdi:
"Milletimiz her zaman olduğu gibi hakikati de algı siyasetini de ayırt edecek ferasete sahiptir. Biz ise enerjimizi polemiklere değil, Kayseri'mize ve milletimize hizmet etmeye kararlılıkla devam edeceğiz."

Kaynak: Kurum Bülteni