Kayseri Spor – Kayserispor, Trendyol Süper Lig’in 25. Haftasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup oldu. Oldukça tartışmaya sahne olan maçın ardından teknik direktör Erling Moe basın açıklamalarında bulundu.
Takımının 10 kişi kalmasına rağmen rakibi Trabzonspor’dan daha iyi bir oyun ortaya koyduğunu belirten Erling Moe, çok konuşulacak açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
Oyunun başında gördüğümüz kırmızı kartın oyunu çok fazla etkilediğini söyleyebilirim ama buna rağmen ayakta kaldık. İyi savunduk, iyi fırsatlar yakaladık. Özellikle direkt ve alanları doğru kullanacak şekilde oynadık.
Sahada görmek istediğimiz birçok şeyi bugün gördük. Kırmızı kart görmemize rağmen sahada daha iyi olan taraf bizdik.
Sonuçtan dolayı hayal kırıklığı yaşıyoruz ama kısa sürede oyun anlamında göstermiş olduğumuz gelişimden dolayı çok memnunum. Bu şekilde devam etmek zorundayız.
‘’Bize verilmeyen penaltı net şekilde penaltıydı’’
Kayserispor teknik direktörü Erling Moe, hakem kararlarının net bir şekilde takımının aleyhine olduğunu söyleyerek sözlerine devam etti:
Yalnız, penaltılar noktasında bize verilmeyen penaltının açık ve net şekilde penaltı olduğunu düşünüyorum. Bize verilen çok basit bir penaltı da var.
Bu konuda bir standart olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak biz bu şekilde oynayıp, yolumuza bakmalıyız. Bugün sahadaki hakem kararları noktasında şanslı olan tarafta değildi
Erling Moe’ye hakem engeli
Kayserispor’daki görevine geçtiğimiz haftalarda başlayan Norveçli teknik adamın henüz galibiyet ile tanışamaması dikkatlerden kaçmazken Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarında da iyi oyun oynanmasına rağmen galibiyetin gelmemesinin önündeki sebep hakem kararları olarak yorumlandı.

Moe’nin sistemde belirli değişiklikler yaparak takıma dokunduğu gözlemlenirken oynanan futbol standartlarının da yükseldiği fark edildi. Ancak hem Gençlerbirliği hem de Trabzonspor maçında iyi oyunu gölgeleyen hakem kararlarının verilmesi Erling Moe’nin önündeki büyük engellerden birisi olarak görüldü.
İlk basın toplantısının ardından ifadelerinde değişim yaşandı
Kayserispor’un başına geçtiği ilk basın toplantısının ardından oldukça teknik ifadeler kullanan ve bu noktada hem taraftarın hem de futbol kamuoyunun takdirini kazanan Erling Moe, ikinci maçının ardından yaptığı basın toplantısında tamamiyle hakemler üzerinden konuştu.
Bu durum da ülkemizdeki futbol atmosferinin ne denli sıkıntılı bir noktada olduğunu kanıtlayan cinsten bir olay olarak yorumlandı.

Hedef Samsunspor maçı
Öte yandan Norveçli teknik adamın Kayserispor Trabzonspor maçını geride bırakarak Samsunspor maçına odaklanacağı öğrenildi. Norveçli teknik adamın oyuncularıyla antrenman öncesi bir toplantı gerçekleştireceği ve ‘Trabzonspor maçı geride kaldı artık Samsun maçına odaklanmalıyız’ şeklinde talimat vereceği belirtiliyor.
Kayserispor teknik direktörü Erling Moe’nin hem hakem hakkında hem de Trabzonspor maçında yaptığı açıklamalar dikkat çekerken gözler Samsunspor maçından gelecek sonuca doğru çevrildi.





