ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında, Kayseri'nin Develi ilçesinden olan 72 yaşındaki Havva Çal damga vurdu. Kendisini Türkiye’nin en yaşlı baristası olarak nitelendiren Çal’ın hikayesi de ilgi gördü.

'Türkiye'nin En Yaşlı Baristası Benim'

ATV ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında Kayseri’nin Develi ilçesi bu kez ilginç bir yaşam hikâyesiyle gündeme geldi. Yarışmaya katılan 72 yaşındaki Havva Çal, hem hayat hikâyesi hem de baristalık serüveniyle sosyal medyada konuşulan isimlerden biri oldu.

Programın sunuculuğunu yapan Oktay Kaynarca ile sohbet eden Çal, kendisini ve yaşam öyküsünü şu sözlerle anlattı:

“İsmim Havva Çal. Kayseriliyim. Kayseri Develi Şahmelik köyünde doğdum. 21 yaşına kadar orada yaşadım. 21 yaşından sonra Avusturya’ya gittim. Orada işçi olarak gittik, çalıştık eşimle. 32 yıl aralıksız çalıştım. 36 yıl da orada kaldım. Sonra temelli döndük. Temelli dönünce de çocuklarım bir kafe açtılar. Onlara yardım amaçlı kahve yapıyorlardı, ben de öğrendim. Barista oldum. Türkiye’nin en yaşlı baristası benim"

kim milyoner olmak ister

Oktay Kaynarca Şaşkınlığını Gizleyemedi

Havva Çal’ın bu sözleri üzerine yarışmanın sunucusu Oktay Kaynarca şaşkınlığını şu sözlerle dile getirdi:

“Çok havalıymış. Peki şimdi benim bile ismini bilmediğim kahveler var. Biri gelip onu istediğinde yapıyor musun?”

Çal ise kahve çeşitlerine hakim olduğunu belirterek şöyle cevap verdi:

Nihat Hatipoğlu’nun oğluyla aşk yaşadığı iddia edilen fenomenin 42 dakikada kazandığı para şaşkına çevirdi
Nihat Hatipoğlu’nun oğluyla aşk yaşadığı iddia edilen fenomenin 42 dakikada kazandığı para şaşkına çevirdi
İçeriği Görüntüle

“Evet evet yaparım. Hepsi de ilginçtir. Americano, Capicino, Latte her çeşidini yaparım"

Kaynarca’nın “Peki niye size kaldı bu baristalık?” sorusuna ise Havva Çal şu yanıtı verdi:

“Bana kalmadı aslında. Ben onlara yardım amaçlı başladım"

kim milyoner olmak ister

'Çocuklar Arasında Çok Meşhur Oldum'

Baristalık hikâyesinin nasıl yayıldığını anlatan Havva Çal, öğrencilerle yaşadığı anısını da şu sözlerle paylaştı:

“Bir ara İstanbul Üniversitesi karşısındayız. Orada bir çocuk geldi, dedi ki ‘Anne ben bugün hiç uyumadım bana bir kahve yapar mısın?’ Yaparım oğlum dedim, ne istersin? Americano dedi. Yaptım ona. Bu çocuklar arasında çok meşhur oldum. Herkes geldi ‘yaşlı teyze nerede bize Amerikano’yu o yapsın, çok güzel yapıyor.’ Herhalde biraz annelerinizi özlediniz ondan benim kahvem sizin hoşunuza gidiyor. Hocalar da tanır, talebeler de tanır.”

Program sırasında hem sunucuyu hem de seyircileri kafesine davet eden Havva Çal, şu ifadeleri kullandı:

“Gelsinler barista teyzeden bir kahve içsinler"

kim milyoner olmak ister

Yarışmadan 5 Bin TL Kazandı

Samimi tavırlarıyla izleyicilerin beğenisini kazanan Havva Çal, yarışmada 5. soruya kadar ilerledi. 20 bin TL değerindeki 5. soruda yanlış cevap vererek yarışmaya veda eden Çal, 5 bin TL ödül kazandı.

Yarışmadan elendiği sırada Oktay Kaynarca, Havva Çal’a moral vererek şu ifadeleri kullandı:

“İnsanlar sizi tanımış oldu. Şimdi gelip herkes sizden kahve isteyecek. Bir gün ben de onlardan biri olabilirim"

Kayseri’nin Develi ilçesinden yarışmaya katılan 72 yaşındaki Havva Çal, hem yaşam hikâyesi hem de enerjisiyle izleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı.

Kaynak: Merve Erol