Sivas'ta 2026-KPSS ön lisans oturumuna girecek bir aday, sınav salonunun kapılarının kapanmasının ardından saniyeler içinde girişe ulaştı. Trafik nedeniyle geç kaldığını belirten genç, sınava alınmayınca büyük üzüntü yaşadı.

Memur olma hedefi olan yüzbinlerde aday Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen 2026-Kamur Personeli Seçme Sınavı (2026-KPSS) ön lisans oturumu sınavına girdi. 10.15'te başlayan sınava geç kalmak istemeyen adaylar sabah erken saatlerde sınava girecekleri salonun yolunu tuttu.

OECD'nin "Bir Bakışta Eğitim 2026 Raporu" yayımlandı
OECD'nin "Bir Bakışta Eğitim 2026 Raporu" yayımlandı
İçeriği Görüntüle

Sınava Saniyelerle Geç Kaldı

Sivas'ta sınava geç kalan kimi adaylar adeta maraton koşusu yaparak sınava yetişirken, 10.00'da kapıların kapanmasıyla birlikte, geç kalanlar sınava alınmadı. Bir genç ise kapının kapanmasından saniyeler sonra koşarak giriş kapısına geldi ancak sınava alınmadı. Büyük üzüntü yaşayan genç, trafik sıkışıklığı nedeniyle geç kaldığını söyledi.

Aileler Dışarıda Dua Etti

Sınav salonunda ter döken adaylar için aileleri de dışarıda, çocuklarının ve yakınlarının başarılı olması için dua etti.

Sınava girebilmek için son anda salona ulaşmaya çalışan genç, kapıların kapanmasının ardından sınava alınamayınca büyük üzüntü yaşadı. Trafik nedeniyle sınava geç kaldığını belirten adayın yaşadığı anlar dikkat çekti.

Kaynak: İHA