Kasaplar Odası Başkanı Uyduran: "Evine et götürmeyen vatandaş kalmasın düşüncesindeyiz" dedi. Kahramanmaraş'ta deprem sonrası ekonomik şartların zorlaştığı şehirde vatandaşların bayramda mağdur olmaması için harekete geçen Kahramanmaraş Kasaplar Odası bünyesindeki esnaflar, özellikle dar gelirli ailelerin de kurban kesebilmesini hedeflediklerini belirtti.
KAHRAMANMARAŞ’TA KURBANLIK FİYATLARI NE KADAR?
Erkek çebiş ve toklu fiyatları 390 liradan 370 liraya düşürülürken, dişi hayvan fiyatları da 350 liradan 320 liraya çekildi. Bayram öncesi satışların şehirde belirlenen 3 ayrı noktada yapılacağı bildirildi.
“EVİNE ET GÖTÜRMEYEN VATANDAŞ KALMASIN”
Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Uyduran, Kurban Bayramı'na kısa süre kaldığını söyleyerek, "Hazırlıklarımız başladı burada bizi en çok memnun eden 40 üyemiz var ve bir araya gelerek önceki hafta şehrimizde tavsiye niteliğinde açıklanan fiyatlara istinaden indirim yaptık.
Vatandaşlarımızın yanlarında olma noktasında indirimli fiyatlara gitmemiz bizleri mutlu etti. 390 lira olarak açıklanan erkek çebiş ve toklu fiyatlarını bugün 370 liraya çekildiğini halkımıza açıklıyoruz. Biz deprem geçirmiş bir şehiriz ve gelirimiz pek iyi değil. Özellikle evine et götürmeyen vatandaş kalmasın düşüncesindeyiz. Bayram öncesi 3 noktada satış işlemleri gerçekleşecektir" dedi.
Esnaf Ahmet Kazancı da "İnşallah kurban kesmeyenler de kurban kessin. Kesmeye kalmasın. Onların da evleri şenlensin ve mutlu olsunlar" diye konuştu. Esnaf Ramazan Uyduran ise "Üretici fiyatları yüksek istiyor bizden biz alıp satanlardanız. Vatandaşlarımız daha uygun fiyatlarda kurbanlık almalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Servet Hançer isimli esnaf, "Esnaf arkadaşlarla ortak karar aldık tavsiye edilen karara uymayarak 390 lira olarak açıklanan erkek hayvanları 370 liradan, 350 lira olarak açıklanan dişi hayvanların ise 320 liradan satılmasını kararlaştırdık" dedi. Esnaf Mustafa Çarıklı ise 2026 yılı Kurban Bayramı'nda tüm hemşerilerine kurbanlıklarını kestireceğini söyledi.

KAYSERİ’DE KURBANLIK FİYATLARI NE DURUMDA?
Kayseri Ticaret Borsası öncülüğünde yapılan toplantıda 2026 Kurban Bayramı öncesi kurbanlık tavsiye fiyatları duyuruldu. Büyükbaş hisse bedeli 35 bin ile 50 bin TL arasında açıklanırken, küçükbaş kurbanlık için önerilen fiyat aralığı 25 bin ila 35 bin TL oldu. Kesim ve parçalama ücretleri de netleşti.
2026 yılı için belirlenen tavsiye listeye göre büyükbaş erkek canlı kilogram fiyatı 450 TL oldu. Damızlık özelliğini kaybetmiş düve için kilogram fiyatı 425 TL, damızlık niteliğini yitirmiş dişi sığır için ise 350 TL olarak duyuruldu.
Büyükbaş kesim ücreti 8 bin 500 TL, detaylı parçalama ücreti de 8 bin 500 TL olarak açıklandı. Büyükbaş hisse bedeli ise 35 bin TL ile 50 bin TL arasında değişecek. Küçükbaş erkek canlı kilogram fiyatı 400 TL olarak belirlenirken, damızlık vasfını kaybetmiş dişi küçükbaş için kilogram fiyatı 350 TL oldu.
Küçükbaş kesim ücreti 2 bin TL, detaylı parçalama bedeli de 2 bin TL olarak tavsiye edildi. Kayseri’de küçükbaş kurbanlık satış fiyatının ise 25 bin TL ile 35 bin TL arasında olması öngörüldü.



