Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu üzerine gelen soruyu cevaplayan Mahmut Arıkan, “Biz öyle bir isim üzerine çalışıyoruz ki; o ismi açıkladığımızda tüm Türkiye, 86 milyon ‘oh be’ diyecek. İşte bu isim diyecek. Silivri’de 1 nüfus daha artmaması için şimdilik tutalım onu biz. Çıkartacağımız ismin etrafını ilke ve prensiplerle donatarak çıkartmak istiyoruz. Yani akademisyen, iş insanı, siyasetçi bunların hepsinin çok küçük ayrıntı olduğunu düşünüyorum. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız hangi ilke ile hangi prensip ile çıkacak? Diyecek ki 86 milyon insanımızın hiç biri yarınından kaygı duymayacak” diye konuştu.
Arıkan’ın bu açıklamaları sonrası Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayının kim olduğu merak konusu olurken, Yeniçağ Yazarı Fatih Ergin’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Ergin köşe yazısında Saadet Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayının Ali Babacan olduğunu iddia etti.

‘“KUTSAL İTTİFAKIN” CUMHURBAŞKANI ADAYI İLAN EDİLECEK’
Fatih Ergin yazısında, “Arıkan’ın “Üzerinde çalışıyoruz” dediği, açıkladıklarında “Türkiye derin bir oh çekecek” denilen aday Ali Babacan’dan başkası değil! Hem Saadet Partisi hem de DEVA Partisi kaynaklarından aldığım net bilgiler bunu söylüyor. Gelecek Partisi’nden de soruşturdum ama onlar ser verip sır vermedi. Üzerinde çalışılan formüle göre Ali Babacan, Saadet, DEVA ve Gelecek Partilerinin kuracağı “kutsal ittifakın” cumhurbaşkanı adayı ilan edilecek. Henüz temas kurulmayan Yeniden Refah Partisi ile Anahtar Parti’nin de bu ittifaka dahil edilmesi planlanıyor. Yakında bu iki parti ile arka kapı diplomasisi için harekete geçilecek” dedi.
Fatih Ergin’in bu iddialarına Saadet Partisi’nden henüz bir açıklama gelmedi.





