Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı görüşmede Yeni Parti’nin Türkiye demokrasisine ve millet iradesinin güçlenmesine katkı sunacağına inandığını ifade etti.
Mansur Yavaş’tan Özgür Özel’e Telefon
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yeni Parti’nin kuruluşu ve genel başkanlığa seçilmesi nedeniyle Özgür Özel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede Özgür Özel’i tebrik eden Yavaş, Yeni Parti’nin Türkiye siyaseti için hayırlı olmasını temenni etti.
"Demokrasimize Önemli Katkılar Sunacağına İnanıyorum"
Telefon görüşmesinde Yeni Parti’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı:
"Yeni Parti’nin ülkemiz demokrasisine ve millet iradesinin güçlenmesine önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
Yavaş’ın açıklaması, Yeni Parti’nin kuruluşunun ardından kamuoyunda dikkat çeken siyasi gelişmeler arasında yer aldı.
Siyasi Geleceğine İlişkin Açıklama Yapılmadı
Telefon görüşmesinin ardından yapılan resmi açıklamada, Mansur Yavaş’ın siyasi geleceğine ilişkin herhangi bir değerlendirme yer almadı.
Açıklamada, kamuoyunda merak edilen "Mansur Yavaş CHP’den istifa edecek mi?" veya "Yeni Parti’ye katılacak mı?" sorularına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı.
Bu nedenle Yavaş’ın CHP’deki siyasi sürecine veya Yeni Parti’ye katılım ihtimaline yönelik resmi bir açıklama yapılmış olmadı.
Özgür Özel Daha Önce Ne Söylemişti?
Özgür Özel ise daha önce yaptığı bir açıklamada Mansur Yavaş’ın siyasi duruşuna ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.
Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:
"Mansur Yavaş'ın ilk günden beri bizim yanımızda yürüyüşü bellidir. Duruşu hepimizin beklediği gibidir. Ben yokum demeyen herkesi yanımızda kabul ediyoruz."
Mansur Yavaş ile Özgür Özel arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından taraflardan, Yavaş’ın CHP üyeliği ya da Yeni Parti’ye katılımına ilişkin yeni bir açıklama yapılmadı.





