MEB, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan olayların ardından psikososyal destek çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yüzlerce rehber öğretmen sahada görev alırken, öğrenci, veli ve öğretmenlere yönelik destek programları devam ediyor.
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan olayların ardından başlattığı psikososyal destek çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Olayların ardından hızlı bir koordinasyon sağlanarak hem il hem de ilçe düzeyinde kapsamlı bir destek süreci başlatıldı.
Sahada yüzlerce rehber öğretmen görev aldı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan olay sonrası 49 rehber öğretmen ve psikolojik danışman sahada görevlendirildi. İl genelinde oluşturulan Krize Müdahale Ekibi ile birlikte çalışmalar planlı şekilde yürütülmeye başlandı.
Kahramanmaraş’ta destek çalışmaları genişletildi
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu’nda yaşanan olayın ardından ise süreç daha geniş kapsamlı şekilde ele alındı. Okulların tatil olduğu iki günlük süreçte il genelinde 70 rehber öğretmen ve psikolojik danışman görevlendirilerek destek çalışmalarının kesintisiz devam etmesi sağlandı.
Ailelere ve öğrencilere psikolojik destek
Yaşanan olaylarda yakınlarını kaybeden ailelere yönelik psikolojik ilk yardım çalışmaları yürütülürken, taziye ziyaretleri de gerçekleştirildi. Yaralı öğrenciler ve aileleri de ziyaret edilerek destek sağlandı.
Uzman ekipler sahaya iniyor
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar ve beraberindeki heyet sahada koordinasyonu sağlamak üzere çalışmalara katıldı. Önümüzdeki hafta itibarıyla 20 alan uzmanı rehber öğretmen ve psikolojik danışman, eğitim sürecinin devam edeceği okullarda öğrenci, öğretmen ve velilere destek verecek.
700 rehber öğretmenle destek süreci sürecek
İl genelinde travma alanında uzman 89 rehber öğretmen ve psikolojik danışmanın yanı sıra toplam 700 rehber öğretmen ile psikososyal destek hizmetlerinin sürdürülebilir şekilde devam edeceği bildirildi.
MEB’in yürüttüğü bu çalışmaların, öğrencilerin yaşadıkları travmayı atlatmalarına katkı sağlaması ve eğitim sürecine sağlıklı şekilde devam etmeleri açısından büyük önem taşıdığı vurgulanıyor.



