Kayseri'de amatör spor kulüplerinin kullandığı Sümer Stadı'nın Abdullah Gül Üniversitesi'ne devredilmesi tartışmaları sürüyor. MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, katıldığı programda konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak tesisin amatör sporcular açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Ersoy, Sümer Stadı'nın mevcut kullanımının korunması gerektiğini vurgularken, olası devir kararına karşı çıkacaklarını söyledi.

Baki Ersoy: Sümer'de yapılan iş çok büyük

Amatör spor kulüplerinin çocukları ve gençleri spora yönlendirmede önemli bir görev üstlendiğini belirten Ersoy, özellikle uyuşturucu ve dijital bağımlılıkla mücadelede sporun önemine değindi.

Sümer'deki tesislerde çok sayıda sporcunun yetiştiğini ifade eden Ersoy, "Sümer'de o kadar sporcu... Yapılan iş çok büyük iş. Düşünün böyle bir dönemde uyuşturucu hat safhada, sanal bağımlılık hat safhada. Çocuklarımızın her birinin birer spor dalıyla uğraşması gerekir diyoruz. Bu da amatör spor kulüplerinin yeri" ifadelerini kullandı.

AGÜ'nün Sümer Stadı talebine tepki

Abdullah Gül Üniversitesi'nin Sümer Stadı'nı bünyesine katmak istemesini eleştiren Ersoy, konuyla ilgili Yavuz Yıkılmaz'ın değerlendirmesini hatırlattı.

Ersoy, "Geçen Yavuz Yıkılmaz'ı dinledim. 'Balkonu da salona katalım' mantığıyla... Ya böyle bir şey olmaz. Böyle bir şey olmaz. Biz zaten bunu kabul etmeyiz" dedi.

Sümer Stadı'nın tarihi bir tesis olduğunu vurgulayan Ersoy, amatör spor kulüplerinin faaliyetlerini sürdürebilmesinin önemine dikkat çekti.

40 bin kişiyle gider tepkimizi ortaya koyarız

Sümer Stadı'nın Abdullah Gül Üniversitesi'ne devredilmesine karşı olduklarını açıkça dile getiren Mustafa Baki Ersoy, gerekirse geniş katılımlı bir tepki göstereceklerini söyledi.

Ersoy, "Biz oraya 40 bin kişiyle gideriz. 40 bin kişi, mübalağa etmiyorum. Tepkimizi ortaya koyarız. Bunu kim düşünüyorsa yanlış düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Konuyu Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile de görüşeceğini belirten Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki çalışmaları nedeniyle henüz görüşme fırsatı bulamadığını anlattı.

Ersoy, "Ben daha Vali Bey'le görüşemedim. Yeni geldim. Çünkü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda olduğum için pazartesiden cuma geceye kadar çalışıyorum. Ama bunu görüşürüz. Yanlış hesap Kayseri'den döner, Sümer'den de döner" dedi.

Ayşe Böhürler’in ‘Yüzde 0,07’ çıkışı ne anlama geliyor?
Ayşe Böhürler’in ‘Yüzde 0,07’ çıkışı ne anlama geliyor?
İçeriği Görüntüle

Kayserispor ve Erciyes 38 FK için altyapı vurgusu

Sümer Stadı'nda yetişen sporcuların Kayseri futbolunun geleceği açısından önemli olduğunu belirten Ersoy, amatör kulüplerin profesyonel takımlara oyuncu kazandırdığını söyledi.

Kayserispor ve Erciyes 38 FK'nın yerel yeteneklerden daha fazla yararlanması gerektiğini ifade eden Ersoy, "O yeteneklerimizi de alıp inşallah Erciyes olur, Kayserispor olur, buralarda değerlendireceğiz" diye konuştu.

Futbol kulüplerinin finansal açıdan zor şartlarda mücadele ettiğini belirten Ersoy, kendi futbolcularını yetiştirmenin önemine dikkat çekerek, "Nasıl savunma sanayisiyle ilgili milli ve yerli olmalı diyoruz, biz de yerelden futbolcu üretmezsek artık çok zorlaştı. Finansal olarak çok zor şartlarda mücadele veriliyor. Onun için bizim kendimizin yetiştirmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

ERVA Spor Okulları ve çocukların spora yönlendirilmesi gündeme geldi

Programda söz alan bir diğer konuşmacı ise Kayseri'de açılan ERVA Spor Okulları ve amatör kulüplerin çocukların gelişimine katkısını anlattı.

Konuşmacı, son 4 yılda ERVA Spor Okulları ve spor kulüplerinin açılmasıyla suça karışan çocuk sayısında yüzde 27 azalma yaşandığını belirtti.

Amatör sporun yalnızca futbol oynamaktan ibaret olmadığını vurgulayan konuşmacı, binlerce altyapı sporcusunun geleceği açısından tesislerin korunması gerektiğini söyledi.

"Sadece biz spor yapmıyoruz, futbol oynamıyoruz. Bunun gerisinde bir aile var. Bu aileyi de biz kimseye yedirmeyiz" sözleriyle Sümer Stadı'na sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Baki Ersoy: Her türlü yanınızdayız

Amatör spor kulüplerinin yanında olmaya devam edeceklerini belirten MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, konuşmasının sonunda destek mesajını yineledi.

Ersoy, "Biz de Mutlu Başkan'ın bu manada her türlü yanındayız. Yanlış hesap dediğim gibi Sümer'den döner, dönecektir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kurum Bülteni