Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Birlik Vakfı Kayseri Şubesi iş birliğiyle düzenlenen Seyyid Burhaneddin Hazretleri'nin 782. Vuslat Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri, Erciyes Kültür Merkezi'ndeki kapanış programıyla tamamlandı. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hocası Seyyid Burhaneddin'in anıldığı programda, manevi değerlerin gelecek nesillere aktarılmasının önemi vurgulandı.
Mustafa Elitaş'tan birlik ve beraberlik mesajı
Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, medeniyetin yalnızca geçmişten kalan eserlerle sınırlı olmadığını, sahip olunan değerlerin yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini belirtti.
Şehirlerin gelişmesinde ilim, ahlak, merhamet ve hakkaniyetin önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Elitaş, şu değerlendirmede bulundu:
"Medeniyetimiz yalnızca geçmişte meydana getirilmiş eserlerden oluşan bir hatıralar bütünü değildir. Medeniyet, dünden devraldığımız değerleri bugünden yaşayarak yarınlara taşıyabilme iradesidir."
Elitaş, şehirlerin fiziki gelişimi kadar toplumsal ilişkilerin de önem taşıdığını vurgulayarak, "Şehirlerimizi imar ederken gönüllerimizi ihmal etmemeliyiz. Birbirimizin hukukunu gözetmeli, kırgınlıkları azaltmalı, kardeşlik bağlarımızı güçlendirmeli ve insanı incitmeden yaşamanın ahlakını gelecek nesillere taşımalıyız" dedi.
Vali Gökmen Çiçek: Kayseri'nin manevi muhafızı Seyyid Burhaneddin'dir
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise konuşmasında Seyyid Burhaneddin'in Anadolu'nun zorlu dönemlerinde üstlendiği manevi rehberlik rolüne değindi.
Moğol saldırılarının yaşandığı dönemde Anadolu'nun büyük acılarla karşı karşıya kaldığını anlatan Çiçek, Seyyid Burhaneddin'in toplum için umut kaynağı olduğunu söyledi.
Çiçek, "İşte o dönemde şehrimizin manevi büyüğü Seyyid Burhaneddin bir manevi rehber olarak bir ışık oldu. Mazlumların bir sığınağı oldu" ifadelerini kullandı.
Kayseri'nin tarih boyunca önemli manevi şahsiyetler yetiştirdiğini belirten Çiçek, Seyyid Burhaneddin'in şehir açısından taşıdığı değere dikkat çekti.

Erciyes Kültür Merkezi'nde tasavvuf musikisi dinletisi
Anma programı, Kurra Hafız Bünyamin Topçuoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Seyyid Burhaneddin'in hayatını konu alan kısa film gösterildi.
Konuşmaların ardından sanatçılar Ömer Faruk Güney ve Fatih Koca tasavvuf musikisi eserlerini seslendirdi. Tekke musikisi sanatçısı Aziz Mahmut Hardal da kaside icra etti.
Seyyid Burhaneddin Hazretleri'nin 782. Vuslat Yıl Dönümü Anma Etkinlikleri, sema mukabelesiyle sona erdi.
Kayseri protokolü programa katıldı
Anma programına AK Parti Kayseri Milletvekilleri Dursun Ataş ve Ayşe Böhürler, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Okandan ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Yaşar Karayel katıldı.
Programda ayrıca üniversite temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.



