Yeni kurulacak partiye 90'dan fazla milletvekilinin katılacağı, resmileşme sürecinin ise en geç pazartesi gününe kadar tamamlanmasının hedeflendiği öne sürülüyor.

Özgür Özel'in Veda Konuşmasının Ardından Gözler Bugünkü Toplantıya Çevrildi

CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in salı günü grup toplantısında yaptığı veda konuşmasının ardından gözler bugün gerçekleştirilecek kapalı grup toplantısına çevrildi.

İddialara göre toplantının ardından milletvekillerinin istifa dilekçelerini sunması bekleniyor. Sürecin resmiyet kazanmasına ilişkin gözler ise yarın verilmesi beklenen dilekçelere çevrilmiş durumda.

Özgür Özel, daha önce kaç milletvekilinin istifa edeceğine ilişkin soruya, "Cuma ya da cumartesi görelim." yanıtını vermişti.

En Az 90 Milletvekilinin Yeni Partiye Geçeceği Öne Sürüldü

Sözcü'den Bala Ateş Irmak'ın haberine göre, bugün gerçekleştirilecek son toplantının ardından toplu istifaların hayata geçirilmesi bekleniyor.

CHP'den istifa edecek milletvekillerinin yeni kurulacak partiye katılacağı ve bu sayının en az 90 milletvekili olmasının beklendiği ifade edildi.

Partinin En Geç Pazartesi Günü Resmileşmesi Bekleniyor

İddialara göre yeni partiye katılması beklenen 90'ın üzerindeki milletvekilinin tamamı kurucular kurulu üyesi olacak.

Yeni partinin resmiyet kazanmasının ise yarın ya da en geç pazartesi gününe kadar tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

"Cuma Namazına Gideceğiz" İfadesi

İstifa dilekçelerinin yarına yetişmesi durumunda CHP'li kurmayların kendi aralarında "Cuma namazına gideceğiz" ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Yeni Partinin Logo Ve Sloganına İlişkin İddialar

Yeni partiye ilişkin öne çıkan bilgiler arasında logo ve slogan detayları da yer aldı.

İddiaya göre partinin logosunda ilk etapta yalnızca isim yer alacak, logo ise daha sonra vatandaşlarla yapılacak istişareler doğrultusunda geliştirilecek.

Ayrıca yeni oluşumun Gelecek Partisi ile anlaştığı ve çalışmalarını bu binada sürdüreceği öne sürüldü.

Parti için düşünülen sloganın ise "Türkiye'nin birinci partisi" olacağı iddia edildi.

Belediye Başkanlarının Büyük Bölümünün CHP'de Kalması Bekleniyor

CHP'den yaklaşık 220 üyenin istifa ettiği bilgisi paylaşılırken, belediye başkanlarının büyük bölümünün ise CHP'de kalmasının beklendiği ifade edildi.

Özgür Özel'in bu konudaki değerlendirmesi ise şu şekilde aktarıldı:

"Gitseler De Kalsalar Da Bizim Arkadaşlarımız."

Haberde ayrıca, Yargıtay'ın ekim ayında mutlak butlanı kaldırma yönünde karar vermesi halinde belediye başkanlarının partide kalmasının stratejik önem taşıdığı belirtildi. Buna göre, böyle bir karar çıkması durumunda parti meclisinin düşmemesi için üyelerin üçte ikisinin partide bulunmasının gerektiği ifade edildi.

Kapalı Grup Toplantısının Ardından İlk Açıklama Murat Emir'den Geldi

CHP Grup Başkan Vekili Murat Emir'in başkanlığında gerçekleştirilen kapalı grup toplantısı yaklaşık 30 dakika sürdü.

Toplantının ardından açıklama yapan Murat Emir şu ifadeleri kullandı:

"Kapalı grup toplantımızı yaptık. Gündemdeki konu başlıkları ile ilgili kararlar alınması gerekiyordu, o kararlarımızı oy birliği ile aldık. Bunun ötesinde paylaşılması gereken bir şey olursa zaten basın toplantısı veya Sayın Genel Başkanımızın bizzat bildireceği gelişmeler olursa onları bildireceğiz."

Emir, toplantıda toplu istifaların görüşülüp görüşülmediğine ilişkin soruya ise yanıt vermedi.

Toplantıya 63 Milletvekili Katıldı

İlk belirlemelere göre kapalı grup toplantısına 63 CHP milletvekili katıldı.

Toplantıya katılan isimler şöyle sıralandı:

Süleyman Bülbül

Sibel Suiçmez

Türkan Elçi

Ayça Taşkent

Süreyya Öneş Derici

Elvan Işık Gezmiş

Gökhan Zeybek

Özgür Karabat

Hikmet Yalım Halıcı

Cumhur Uzun

Asu Kaya

Nail Çiler

Kayseri’de zabıta ekiplerinden otobüs duraklarına denetim!
Kayseri’de zabıta ekiplerinden otobüs duraklarına denetim!
İçeriği Görüntüle

Talih Özcan

Ulaş Karasu

Cemal Enginyurt

Utku Çakırözer

Bilal Bilici

Hasan Öztürk

İbrahim Aslan

Mustafa Erdem

Ümit Özlale

Talat Dinçer

Murat Çan

Okan Konuralp

Servet Mullaoğlu

Murat Bakan

Suat Özçağdaş

Aylin Yaman

Doğan Demir

Evrim Karakoz

Deniz Yücel

Fethi Açıkel

Tahsin Ocaklı

Kayıhan Pala

Eylem Ertuğrul

Ednan Arslan

Seyit Torun

İlhami Özcan Aygün

Aşkın Genç

Orhan Sümer

Ali Gökçek

Ayhan Barut

Yunus Emre

Salih Uzun

Gökçe Gökçen

Uğur Bayraktutan

Yüksel Taşkın

Zeynel Emre

Şeref Arpacı

Namık Tan

Veli Ağbaba

Barış Karadeniz

Nurhayat Altaca

Cavit Arı

Murat Emir

Gökhan Günaydın

Harun Özgür Yıldızlı

Mehmet Tahtasız

İsmet Gümüşhan

Aliye Timisi Ersever

Mahmut Tanal

Veli Ağbaba

Gizem Özcan

Kaynak: Haber Merkezi