Ankara'da yaşayan 34 yaşındaki gezgin Volkan Aydın, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Sedat Peker'i görmek ve Türkiye'ye dönüşüne ilişkin çağrılara dikkat çekmek amacıyla bisikletiyle uzun bir yolculuğa başladı. MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in açıklamalarından etkilendiğini belirten Aydın, Ankara'dan hareket ederek Hatay'ın İskenderun ilçesine ulaştı.
İSMAİL ÖZDEMİR'İN AÇIKLAMASI SONRASI YOLA ÇIKTI
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir'in Sedat Peker'in Türkiye'ye dönüşüne ilişkin açıklamaları, Ankara'da yaşayan Volkan Aydın'ı harekete geçirdi.
Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısına da atıfta bulunarak, Sedat Peker'in Türkiye'ye dönmesi yönündeki beklentisini duyurmak amacıyla bisiklet yolculuğuna başladığını anlattı.
Üzerinde Sedat Peker'in fotoğrafının bulunduğu tişörtle yola çıkan Aydın, bisikletinin önüne de Türk bayrağı astı.

ANKARA'DAN HATAY'A ULAŞTI
Ankara'dan hareket eden Aydın, yaklaşık 3 bin 600 kilometre olarak planladığı yolculuğunun ilk bölümünü tamamlayarak Hatay'ın İskenderun ilçesine ulaştı.
İskenderun'da mola veren Aydın, buradan Reyhanlı ilçesine geçerek Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden Suriye'ye gitmeyi planladığını açıkladı.
Yolculuğunu Suriye, Ürdün ve Suudi Arabistan üzerinden sürdürmeyi hedefleyen Aydın'ın son durağı Birleşik Arap Emirlikleri olacak.

"SEDAT PEKER'İN VATANINA DÖNMESİNİ İSTİYORUM"
Yolculuğunun amacını anlatan Volkan Aydın, Sedat Peker'in Türkiye'ye dönmesini istediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Sayın Devlet Bahçeli bu konuda bir çağrı yaptığı için ben de bu yola çıktım. Reisimizin vatana dönmesini istiyorum. Hasretinin bitmesini istiyorum. O da burayı çok özledi. Onu da çok özleyenler var. İnşallah en kısa sürede bütün sevdikleriyle bir araya gelir."
Aydın, yolculuğunun herhangi bir başka amacı bulunmadığını, yalnızca bu konudaki beklentisini duyurmak istediğini ifade etti.
SURİYE VE SUUDİ ARABİSTAN ÜZERİNDEN DUBAİ'YE GİTMEYİ PLANLIYOR
Hatay'dan sonraki güzergâhına ilişkin bilgi veren Aydın, Cilvegözü Sınır Kapısı üzerinden Suriye'ye geçmeyi planladığını söyledi.
Sınır geçişi konusunda yetkililerle görüştüğünü belirten Aydın, belgelerinin hazır olduğunu ve bisikletiyle geçiş yapabileceğine ilişkin bilgi aldığını aktardı.
Suudi Arabistan etabının yaklaşık 2 bin 200 kilometre olduğunu ifade eden Aydın, yolculuğun uzun ve zorlu olacağını bildiğini ancak planını sürdürmek istediğini söyledi.

"BİR FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIM"
Sedat Peker'e yönelik desteğini anlatan Aydın, bisiklet yolculuğuna çıkma nedenini şu sözlerle açıkladı:
"Tamamen sevgiden kaynaklı. Reisimizin vatanına dönmesi için bir ışık olabilir miyim diye, bir umut için ben de böyle bir yola çıktım. Başka hiçbir konu yok."
Aydın, İskenderun'daki molasının ardından Reyhanlı'ya hareket ederek planladığı güzergâh üzerinden Birleşik Arap Emirlikleri'ne ulaşmayı hedefliyor.



