Bir restoranda düzenlenen toplantıya Kayseri Ülkü Ocakları yönetiminin yanı sıra Kayseri’de görev yapan yaygın ve yerel medya temsilcileri katıldı.
Açıklamasına Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği ‘Barış Pınarı Harekâtı’na destek sözleri ile başlayan Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Turan, “Bir devlet hayal edin ki kendi toprakları içerisinde yıllarca envai çeşit devletin ve terör gruplarının cirit atmasına sessiz kalsın. Hain güçlerin sabırla besleyip büyüttüğü, üstesinden gelinemiyormuş gibi davranılan vesayet oluşumlarının ve taşeron örgütlerin beşiği olsun. İşte Büyük Ortadoğu Projesi’nin tasarlandığı dönemde bu alçakça planı bozan, bütün dâhilî ve harici bedhahları yok edip zaferle taçlandırabilen, kendi göbeğimizi kendimiz keseriz düşüncesiyle dünyaya askerî ders veren tek bir varlık vardır o da ordu milletin kaynaştığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Kürdistan kurma rüyaları gören zavallılar bilmelidir ki bu coğrafyada Türklerin onayı olmadan kuş dahi uçamayacaktır” dedi.
Başkan Turan, Ülkü Ocakları’nın bugüne kadar yaptığı faaliyetlerden bahsederek, “Ülkü Ocakları, her daim olduğu gibi bu gün de devletimizin ve milletimizin yanında yer alarak üzerine düşen bütün sorumluluğu seve seve yerine getirmeye hazırdır. Şuur zamanlarında kültür, kültür zamanlarında şuur geri plana çekilir. Zaman kültürel hamle yapma zamanı olduğu kadar şuurlu hareket etme ve millî birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkma zamanıdır. Ülkü Ocakları her ne kadar bir eğitim ve kültür vakfı olarak nitelendirilse de vakti gelince millî şuurla cephede varlığını ortaya koyan bir ruha bürünmesini de bilmektedir. Kültür emperyalizmi kademe kademe şuur emperyalizmine dönüşürken Ülkü Ocakları, varlık gayesi ve temel dayanağı olan yüce Türk milleti ve aziz devletimize kast edecek mihraklarla her alanda mücadele etme gücü ve iradesine sahiptir. Yeri geldiğinde eğitim kurumlarında bir kültür elçisi yeri geldiğinde de vatanına uzanan elleri kırmak için Suriye topraklarında tankların üzerinde bozkurt yapan bir yiğide dönüşen kişidir ülkücü. Bu bağlamda her bir ülkücünün yegâne gayesi, Türklük bilinci ve Türk millî kimliğine her koşulda sahip çıkmak olmalıdır” diye konuştu.
Açıklamasında ‘Ülkü Ocaklarında görev yapmak bir bayrak yarışıdır’ diyen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sinan Ateş beyefendi göreve geldiği günden bugüne kadar geçen süreçte çeşitli yerlerde il başkanlıklarında atamalar yapmıştır. Biz de kendilerinin takdirleriyle 4 Temmuz 2019 tarihinde Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı olarak bugün burada bulunmaktayız. Bizi, göreve gelişimizin 100. gününde yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Sözlerimi daha fazla uzatmayarak şu cümlelerle tamamlamak istiyorum: Türk millî kimliği, haçlı zihniyetinin bizleri yok etmeye çalışmasına karşın daha da perçinlenmekte, geçmişin şanlı birikimini her fırsatta hatırlamamızı sağlamaktadır. Şurası bilinmelidir ki bizler 1071’den beri değil binlerce yıldır bu topraklardayız. Artık toprağa Türk mührünü vurduk. Bizleri bu topraklardan atabilecek hiçbir oluşumun mümkün olmayacağını her fırsatta bütün dünyaya haykırıyoruz ve bir kez daha diyoruz ki varlığımız Türk varlığına armağan olsun.”Kurumsal




