Kayseri’de Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına tüm vatandaşları davet ederek, “Yağmur yağsa da yağmasa da her ne şartta olursa olsun bu onuru birlikte kutlamaya davet ediyorum” dedi.
Cumhuriyet’in kuruluşunun 103’üncü yıl dönümü, Kayseri’de düzenlenen törenle kutlanmaya başladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından açıklamalarda bulunan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Cumhuriyet Bayramı’nın önemine dikkat çekti. Vali Çiçek, hava şartları ne olursa olsun tüm Kayserilileri 29 Ekim’de gerçekleştirilecek kutlamalara katılmaya çağırdı.
VALİ ÇİÇEK’TEN KAYSERİLİLERE CUMHURİYET BAYRAMI DAVETİ
Kayseri’de Cumhuriyet Bayramı’nın her yıl büyük bir coşkuyla kutlandığını belirten Vali Gökmen Çiçek, vatandaşların bu yıl da aynı heyecanla meydanlarda bir araya gelmesini istedi.
Vali Çiçek, “Cumhuriyetimizin 103'üncü yıl dönümünü hep beraber Kayseri'de bugün ve yarın olmak üzere onurla ve gururla kutluyoruz. Yarın sabah törenler var. Bütün halkımızı, yağmur yağsa da yağmasa da her ne şartta olursa olsun bu onuru birlikte kutlamaya, birlikte minnettarlığımızı ilan etmeye ve özellikle Kayseri'deki milli bayramların nasıl coşkuyla kutlandığını hep beraber biliyoruz, birlikte olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
“BAĞIMSIZLIK İRADEMİZ DÜNYAYA İLAN EDİLDİ”
Cumhuriyet’in kuruluş sürecinde verilen mücadeleyi hatırlatan Vali Çiçek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük zorlukların aşıldığını vurguladı.
Çiçek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 103 yıl önce büyük zorluklarla, yokluklarla mücadele edilerek bağımsızlık irademiz İstiklal Mücadelesi'nden sonra dünyaya ilan edilmişti. Bugün geldiğimiz noktada sadece kendi ülkemiz için değil, dost ve müttefik ülkeler için, tüm dünya mağdurları için sigorta olan bir ülke konumundayız. Her geçen gün gençlerimizle beraber Cumhuriyetimizi geleceğe taşıyacağız” dedi.
“KAYSERİ, CUMHURİYETİMİZİN YÜKSELİŞİNE KATKI SUNAN BİR ŞEHİR”
Kayseri’nin üretim gücüyle Türkiye’nin gelişmesine katkı sağladığını ifade eden Vali Çiçek, şehrin tarım, ticaret ve sanayi alanlarındaki önemine de değindi.
Vali Çiçek, “Kayseri’de buna katkı sunan, üreten, Türkiye'ye katma değer üreten; sürekli her alanda, tarımda, ticarette, sanayide Cumhuriyetimize, bağımsızlığımıza, yükselişimize katkı sunan bir il ve bu ilde Cumhuriyet Bayramını kutlamanın, bu meydanda olmanın onurunu, mutluluğunu Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Tümgeneralimizle birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.
Kayseri’de Cumhuriyet’in 103’üncü yıl dönümü kutlamaları, 29 Ekim Perşembe günü sabah düzenlenecek törenlerle devam edecek. Vali Gökmen Çiçek, yağışlı hava ihtimaline rağmen tüm Kayserilileri Cumhuriyet Bayramı coşkusunu birlikte yaşamaya davet etti.



