AKP’de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Muğla’nın Yatağan ilçesinde uzun süredir görev yapan İlçe Başkanı Emre Karaöz, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Karaöz’ün istifasının ardından ilçe teşkilatında beklenen gelişme de kısa sürede yaşandı ve yönetim kurulunun da toplu şekilde görevlerinden ayrıldığı bildirildi.

Kayseri siyasetinde "Liyakat ve Cinsiyet" Savaşı: Pelin Gündeş Bakır’dan Mahmut Arıkan’a zehir zemberek sözler!
Kayseri siyasetinde "Liyakat ve Cinsiyet" Savaşı: Pelin Gündeş Bakır’dan Mahmut Arıkan’a zehir zemberek sözler!
İçeriği Görüntüle

Edinilen bilgilere göre, Ağustos 2023’ten bu yana AKP Yatağan İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Emre Karaöz’ün istifası, parti teşkilatında önemli bir kırılma olarak değerlendiriliyor. Karaöz’ün görevinden ayrılmasının hemen ardından ilçe yönetiminin de istifa etmesi, yaşanan sürecin yalnızca bireysel bir karar olmadığını ortaya koydu.

Parti kulislerinde konuşulanlara göre, istifa sürecinin arka planında teşkilat içi uyumsuzluklar ve yönetimsel sorunların etkili olduğu iddia ediliyor. Resmi bir açıklamada detaylara yer verilmezken, kısa sürede hem başkanın hem de yönetimin görevlerini bırakması, “AKP’de deprem” yorumlarına neden oldu.

Özellikle yerel düzeyde teşkilat yapısının tamamen değişmesine yol açabilecek bu gelişmenin ardından gözler, parti genel merkezi ve il başkanlığından yapılacak açıklamalara çevrildi. Yeni ilçe başkanının kim olacağı ve yönetimin nasıl şekilleneceği ise merak konusu.

Yaşanan toplu istifa, AKP’nin Yatağan’daki teşkilat yapısında önemli bir boşluk oluştururken, önümüzdeki günlerde sürecin nasıl ilerleyeceği yakından takip edilecek.

Kaynak: Haber Merkezi