Balıkesir'in Sındırgı ilçesi bir kez daha depremle sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre saat 15.56'da meydana gelen depremin büyüklüğü 4.0 olarak açıklandı. İlçe merkezi ve çevresinde hissedilen deprem, kısa süreli paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre herhangi bir hasar tespit edilmedi.
DEPREM SAAT 15.56'DA MEYDANA GELDİ
AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre, merkez üssü Balıkesir'in Sındırgı ilçesi olan deprem saat 15.56'da kaydedildi. Deprem, ilçe merkezi ile çevre yerleşim yerlerinde de hissedildi.
Depremin ardından bölgede yaşayan vatandaşlar sarsıntıyı sakinlikle karşıladı. İlk incelemelerde herhangi bir can veya mal kaybına ilişkin olumsuzluk tespit edilmedi. Yetkililer tarafından yapılan ilk değerlendirmelerde depremin ardından herhangi bir hasarın oluşmadığı bildirildi.
SINDIRGI SON YILLARDA SIK SIK DEPREMLERLE GÜNDEME GELİYOR
Sındırgı ve çevresi, geçmiş yıllarda da meydana gelen depremler nedeniyle zaman zaman gündeme gelen bölgeler arasında yer alıyor. Bölge, daha önce yaşanan depremler ve ardından meydana gelen artçı sarsıntılarla dikkat çekmişti. Deprem hareketliliğinin zaman zaman sürdüğü Sındırgı'da yaşanan son 4.0 büyüklüğündeki deprem de bölgedeki sismik hareketliliği bir kez daha gündeme taşıdı. Bölgenin, Simav Fay Zonu üzerinde yer alması nedeniyle geçmişte de farklı büyüklüklerde depremlerin meydana geldiği biliniyor.
AFAD verilerine göre saat 15.56'da meydana gelen son deprem sonrası ilk belirlemelerde herhangi bir hasar tespit edilmezken, gelişmeler ilgili kurumlar tarafından takip ediliyor.





