Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Av. Ufuk Ozan Gözbaşı, yaptığı açıklamada görevden alınan bazı CHP il başkanları ile disipline sevk edilen parti yöneticilerine destek verdi. Gözbaşı, Kayseri İl Örgütü olarak görevlerinin başında olduklarını belirterek, parti içinde yaşanan gelişmelere ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı.

“Meşruiyeti Olmayan Yönetime Karşı Görevimizin Başındayız”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Kayseri İl Başkanı Av. Ufuk Ozan Gözbaşı, Kayseri İl Başkanlığı ve il örgütü olarak görevlerini sürdürdüklerini ifade etti. Gözbaşı açıklamasında, “Kayseri İl Başkanı ve İl Örgütü olarak, meşruiyeti olmayan bu butlan yönetime karşı görevimizin başında, dimdik ayaktayız” ifadelerine yer verdi.

Görevden Alınan İl Başkanlarına Destek Mesajı

Açıklamasında görevden alınan CHP'li il başkanlarının haksızlığa uğradığını savunan Gözbaşı, İzmir, Adana, Erzurum, Malatya, Gaziantep ve Bursa il başkanlarıyla dayanışma içerisinde olacaklarını belirtti. Ayrıca disipline sevk edilen CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Yaşar'a da destek verdi.

Chp Kayseri'de Atama Krizi (3)

Gözbaşı, söz konusu isimlerle “sonuna kadar omuz omuza dayanışma içinde olacaklarını” ifade etti.

Kayseri'deki İlçe Atamalarına Tepki

CHP Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı, açıklamasında Kayseri'nin merkez ilçeleri olan Melikgazi, Kocasinan ve Talas'a yapılan atamalara da değindi. Bu atamaları “dayatma atamalar” olarak nitelendiren Gözbaşı, söz konusu görevlendirmeleri kabul etmediklerini ve tanımadıklarını söyledi.

Gözbaşı, kamuoyuna yaptığı çağrıda, aynı yönetim tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdüğü bu atamaların hükümsüz olduğunu savundu.

Chp Kayseri'de Atama Krizi (2)

“Seçimle Gelen Yalnızca Seçimle Gider”

Parti örgütünün iradesine vurgu yapan Gözbaşı, “Seçimle gelen, yalnızca seçimle gider” diyerek örgüt iradesinin masa başında değiştirilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

CHP'nin yalnızca bir bina olmadığını belirten Gözbaşı, partinin kökleri derinde olan ve güçlü bir inanca dayanan bir yapı olduğunu dile getirdi.

“Önce Kurultay, Sonra İktidar”

Açıklamasının sonunda demokrasi, hukuk ve adalet mücadelesini sürdürmeye devam edeceklerini kaydeden CHP Kayseri İl Başkanı Av. Ufuk Ozan Gözbaşı, hedeflerinin net olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Demokrasi, hukuk ve adalet mücadelemizden zerre taviz vermeden yürüyüşümüze devam ediyoruz. Hedefimiz ve yolumuz nettir: Önce Kurultay, Sonra İktidar.”

Chp Kayseri'de Atama Krizi (1)

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Av. Ufuk Ozan Gözbaşı yaptığı paylaşımda görevden alınan CHP’li isimlerin haksızlığa uğradığını ifade ederek,

“KAYSERİ İL ÖRGÜTÜ OLARAK GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ!

Kayseri İl Başkanı ve İl Örgütü olarak, meşruiyeti olmayan bu butlan yönetime karşı görevimizin başında, dimdik ayaktayız.

Hukuksuzca görevden alınan İzmir, Adana, Erzurum, Malatya, Gaziantep ve Bursa İl Başkanlarımızla; haksız yere disipline sevk edilen İstanbul İl Başkanımız Sayın Özgür Çelik ve PM Üyemiz Sayın Hüseyin Yaşar ile sonuna kadar omuz omuza dayanışma içinde olacağız.

Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, aynı hükümsüz yönetim tarafından Kayseri'mizin merkez ilçeleri olan Melikgazi, Kocasinan ve Talas'a yapılan dayatma atamaları da asla kabul etmiyor ve kesinlikle tanımıyoruz.

Unutulmamalıdır ki, seçimle gelen, yalnızca seçimle gider. Örgütümüzün helal iradesinin masa başında gasp edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Partimiz, dört duvardan ibaret bir bina değil, kökleri derinde, sarsılmaz bir inançtır.

Demokrasi, hukuk ve adalet mücadelemizden zerre taviz vermeden yürüyüşümüze devam ediyoruz.

ABD’deki Halkbank davası 9 yıl sonra düştü
ABD’deki Halkbank davası 9 yıl sonra düştü
İçeriği Görüntüle

Hedefimiz ve yolumuz nettir:

Önce Kurultay, Sonra İktidar!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Döndü Nur Demir