Kayseri Haber – Deniz Postası / CHP Kayseri İl Başkanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılan basın açıklaması, parti içindeki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. “CHP Kayseri Rest Çekti” dedirten açıklamada, eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert ifadeler dikkat çekti. İl örgütü, bundan sonraki siyasi süreçteki tavrını net şekilde ortaya koyarken, Genel Başkan olarak Özgür Özel'e ve Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu'na destek mesajı verdi.

Eski AKP’liden Özgür Özel’e: ‘Kahraman değil! Hukuk tanımaz’
Eski AKP’liden Özgür Özel’e: ‘Kahraman değil! Hukuk tanımaz’
İçeriği Görüntüle

CHP KAYSERİ: “PARTİMİZİN KÜLTÜRÜNE SÜRÜLMÜŞ KARA BİR LEKE”

Kayseri CHP İl Başkanlığı açıklamasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin yalnızca bir siyasi yapı değil, tarihi sorumluluğu bulunan bir kurum olduğu vurgulandı. Açıklamada CHP'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olduğu ifade edilerek, partinin yalnızca makam veya mevki meselesiyle değerlendirilemeyeceği belirtildi.

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Cumhuriyet Halk Partisi; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük emaneti, Cumhuriyetimizin teminatı, milyonların umut kapısı ve hepimizin baba ocağıdır. Bu çatı altında siyaset yapmak yalnızca bir makam veya mevki meselesi değil; tarihi bir sorumluluk, derin bir vicdan ve sarsılmaz bir ahlak meselesidir.”

Açıklamanın devamında son süreç nedeniyle parti tabanında ciddi bir kırgınlık yaşandığı belirtildi.

“Ancak bugün, kalbi Cumhuriyet ve Atatürk sevdasıyla atan milyonlarca partilimiz gibi bizler de derin bir üzüntü, öfke ve hayal kırıklığı içerisindeyiz. Bugün genel merkezimizde yaşananlar, siyasi tarihimize ve partimizin asırlık kültürüne sürülmüş kara bir leke olarak kayda geçmiştir.”

Metinde ayrıca CHP'nin kültürü, demokratik gelenekleri ve siyasi anlayışıyla bağdaşmayan bazı girişimlerin kabul edilmeyeceği vurgulandı. Açıklamada genel merkeze yönelik bazı girişimler eleştirilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Parti kültürümüzle, ahlakımızla ve demokratik geleneklerimizle uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayan, Cumhuriyet Halk Partili olmadıkları her hallerinden belli olan bazı karanlık unsurların, çevik kuvvet ekiplerinin gölgesinde genel merkezimize girmesi asla kabul edilemez.”

İl örgütü açıklamasında ayrıca parti içinde dış destek arayışına girildiği yönündeki iddialara da değindi.

“Baba ocağımıza, partinin öz evlatlarından destek bulamadığı için dışarıdan güç devşirerek girmeye çalışanların kimlerin değirmenine su taşıdığını, kimlerin siyasi ajandasına hizmet ettiğini bugün tüm çıplaklığıyla Türk halkı görmüştür.”

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER, ÖZGÜR ÖZEL VE İMAMOĞLU VURGUSU

Kayseri CHP İl Başkanlığı açıklamasında, parti içerisindeki tartışmaların iktidarın elini güçlendirecek bir noktaya taşındığı görüşü de paylaşıldı.

“Partimizin iktidar yürüyüşünü baltalamaya yönelik bu eylemlerin, mevcut iktidarın ekmeğine nasıl yağ sürdüğünü aklıselim düşünebilen her yurttaşımız açıkça görmektedir. Şahsi hırslarını partimizin ve ülkemizin menfaatlerinin önüne koyan bu anlayışın Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeri yoktur ve olamaz.”

Açıklamanın devamında partiye yönelik saygısızlığa izin verilmeyeceği belirtilirken şu ifadeler kullanıldı:

“Bilinmesini isteriz ki baba ocağımızın mahremiyetini ve kutsiyetini hiçe sayanları, milyonların umudunu kendi siyasi egolarına kurban edenleri, kurumsal kimliğimize ve partimizin onuruna bu saygısızlığı reva görenleri tarih ve halkımızın vicdanı asla affetmeyecektir.”

Kayseri CHP İl Başkanlığı, siyasi tavrını ise doğrudan kamuoyuna açıkladı.

“Kayseri İl Başkanlığı olarak duruşumuz son derece net ve kararımız kesindir: Bizim yolumuz; Kuvâ-yi Millîye ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yoludur. Bugün yaşanan bu utanç tablosunun baş mimarı olan Kemal Kılıçdaroğlu ve bu zihniyeti taşıyanlarla bundan sonraki süreçte hiçbir şekilde yol yürümeyeceğimizi, siyasi bağlarımızın vicdanen ve ilkesel olarak tamamen koptuğunu kamuoyuna ilan ediyoruz.”

Açıklamada ayrıca CHP Kayseri İl Örgütü'nün Genel Başkan olarak Özgür Özel'i desteklediği ve Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu'nu işaret ettiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Örgütü olarak ilan ediyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’dir, Cumhurbaşkanı Adayı ise Sayın Ekrem İmamoğlu’dur.”

Basın açıklaması, şu mesajla sona erdi:

“Cumhuriyet Halk Partisi sahipsiz değildir. Bu ulu çınarın gölgesini şahsi ikballeri uğruna kirletmek isteyenlere asla geçit vermeyeceğiz.”

Kaynak: Süleyman Savranlar