Kayseri’de Erciyes Üniversitesi öğrenci yemekhanesi önünde güvenlik A.D. ile Tıp Fakültesi’nde görev yapan doktor H.Ö. arasında tartışma çıktı. Kavga sonrası Hekim-Sen, doktorun darp edildiğini ileri sürerken, Koop-İş Sendikası Kayseri Şubesi ise güvenlik görevlisinin saldırıya uğradığını savundu.
GÖRGÜ TANIĞI M.S. KAYSERİ HABER’E KONUŞTU
Olay sırasında bölgede bulunduğunu belirten M.S., Kayseri Haber’e yaptığı açıklamada tartışmanın park yeri nedeniyle başladığını iddia etti. M.S., doktor ile başka bir personel arasında yaşanan tartışmaya güvenlik görevlisinin müdahale ettiğini öne sürerek,
“Park yeriyle ilgili bir problem yaşandı. Bizim grubun şoförü bölgeye gitti. Doktor başka bir personelle tartışırken güvenlik görevlisi arkadaşımız araya girdi”
dedi.
Tanık M.S., araya giren güvenlik görevlisinin ardından fiziksel müdahaleye maruz kaldığını iddia ederek, “Arkadaşımıza küfür edildiğini ve sonrasında fiziksel müdahalede bulunulduğunu gördük. Daha sonra yere düştü” ifadelerini kullandı. M.S., güvenlik görevlisinin hastaneye giderek darp raporu aldığını ve olayla ilgili şikâyetçi olduğunu söyledi.
SENDİKALAR FARKLI AÇIKLAMALAR YAPTI
Erciyes Üniversitesi’nde yaşanan olayın ardından Hekim-Sen ve Koop-İş Sendikası Kayseri Şubesi tarafından farklı açıklamalar yapıldı. Hekim-Sen, yaptığı açıklamada olay sırasında doktorun darp edildiğini ileri sürdü. Sendika, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, güvenlik görevlilerinin sağlık çalışanlarının güvenliğini sağlamakla görevli kişiler olduğunu ifade etti. Hekim-Sen açıklamasında, olayın sağlık çalışanlarına yönelik şiddet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savunarak, gerekli hukuki sürecin takip edileceğini bildirdi.
Koop-İş Sendikası Kayseri Şubesi ise olayda mağdur olan tarafın güvenlik görevlisi olduğunu iddia etti. Sendika tarafından yapılan açıklamada, güvenlik çalışanının görevini yaptığı sırada tartışmanın içine çekildiği ve fiziksel saldırıya uğradığı öne sürüldü.
Koop-İş, olayın yalnızca tek taraflı değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, güvenlik görevlisinin yaşadıklarının da dikkate alınması çağrısında bulundu. Tarafların açıklamalarında olayın başlangıcı ve yaşanan fiziksel müdahale konusunda farklı iddialar yer alırken, gerçeğin ortaya çıkması için kamera kayıtları, tanık ifadeleri ve adli sürecin sonucu bekleniyor.
OLAYLA İLGİLİ İNCELEME SÜRÜYOR
Tarafların karşılıklı olarak şikâyetçi olduğu olayda, kavgaya ilişkin farklı iddialar bulunuyor. Olayın nasıl geliştiğinin, güvenlik kamera kayıtları, tanık ifadeleri ve yürütülecek adli süreç sonucunda netleşmesi bekleniyor.



