Trendyol Süper Lig’de üst üste dördüncü şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray yeni sezonda güçlü bir kadro kurmak için kolları sıvadı. Bu sezon transfer çalışmalarına ağırlık veren sarı kırmızılılarda bir numaralı hedef olarak öne çıkan isim Can Uzun olmuştu.
Milli Yıldız Galatasaray hakkındaki kararını ilettiği ve kulübü Eintracht Frankfurt’un da kararın arkasında durduğu iddia edildi.
DÜNYA KUPASI BİTENE KADAR KONUŞMAYACAK
A Milli Takımımız ile 2026 Dünya Kupası’nda boy gösterecek olan genç yıldızın adının geçtiği transfer görüşmelerine ilişkin yeni bir karar aldığı belirtildi.
HT Spor’da yer alan habere göre Can Uzun, 2026 Dünya Kupası süreci bitene kadar transfer görüşmelerine kapıları kapattı.
Konsantrasyonunun tamamını milli takımla oynayacağı Dünya Kupası’na vermeye karar veren Can Uzun, görüşmeler için turnuva sonunu işaret etti.

BONSERVİS PAZARLIKLARI SÜRÜYOR
Kulübü Frankfurt'un Can Uzun için 60 milyon Euro serbest kalır maddesinin ödenmesinin istediği belirtilirken, sarı-kırmızılıların bu transferi 45 milyon euro seviyesinde bitirmeyi hedeflediği aktarıldı.
Öte yandan sarı kırmızılıların Frankfurt’a 35 milyon euroluk ilk teklifi yaptığı belirtildi. Galatasaray Can Uzun’u kadrosuna katabilmek için tüm şartları zorlamaya hazırlanıyor.
20 yaşındaki futbolcunun Dünya Kupası performansının da bonservis bedelinde etkili olması bekleniyor.
DÜNYA KUPASINDAN ÖNCE BİTİRMEK İSTİYORLARDI
Galatasaray yönetiminin bonservis fiyatının yükselmesinden dolayı endişe duyduğu ve bu sebepten ötürü transferi Dünya Kupası’ndan önce bitirmeyi hedeflediği ancak kulübün şartları zorlamasından ötürü transferin gerçekleşmediği öğrenildi.
Sarı kırmızılı takımın milli yıldızı kadrosuna katmak istediği biliniyor.

OKAN BURUK SİSTEMİ İÇİN KRİTİK OLACAK
Galatasaray’da geçtiğimiz sezonda futbolu bırakan Dries Mertens sonrası 10 numara eksikliği yaşanırken Belçikalı efsanenin yeri doldurulamamış ve taraftarlar hemen hemen her maçta Mertens’i aramıştı.
Mertens sonrası o pozisyonu dinamik fizikli ve ateş gücü yüksek bir 10 numarayla doldurmak isteyen sarı kırmızılılarda teknik direktör Okan Buruk ve ekibi verdikleri raporda Can Uzun’u işaret etti.
Can Uzun’un kadroya katılması konusunda Dursun Özbek’in harekete geçmesini sağlayan bu raporun ardından oyuncunun transferi için somut adımlar atıldı.
Can Uzun’un da ilk etapta Galatasaray’a gelmek için olumlu tarafta yer aldığı ve projeye ikna olduğu belirtilmişti.
20 yaşındaki yıldız oyuncu Dünya Kupası sonrasında sarı kırmızılılarla masaya oturmayı ve kulübü Frankfurt’tan ayrılık için kolaylık istemeyi düşünüyor.
Can Uzun’un hem Almanya’dan hem de Avrupa’nın büyük liglerinden talipleri olması beklenirken Galatasaray’ı bu operasyonda büyük rakipler ve zorlu bir ikna süreci bekleyecek.




