Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye-ABD ekonomik ilişkilerinin güçlendirileceğini açıkladı. Yatırım, üretim ve teknoloji alanındaki iş birliklerinin artarak devam edeceğini belirtti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin uluslararası ekonomik ilişkilerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan Kacır, Türkiye’nin yatırım, üretim ve teknoloji alanlarında uluslararası ortaklıklarını güçlendirme kararlılığını sürdürdüğünü ifade etti.
Türkiye-ABD İlişkileri Masaya Yatırıldı
Bakan Kacır, ABD Ticaret Odası ve ABD-Türkiye İş Konseyi üyelerini Bakanlıkta ağırladıklarını belirterek, gerçekleştirilen görüşmede iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin kapsamlı şekilde ele alındığını aktardı. Görüşmelerde mevcut iş birliklerinin yanı sıra yeni fırsatların da değerlendirildiği ifade edildi.

Somut Projeler ve Yatırımlar Ön Planda
Kacır, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki güçlü ilişkilerin daha ileri taşınması için somut projelere odaklanıldığını vurguladı. Artan yatırımlar, teknoloji alanındaki iş birlikleri ve kalıcı ticari ortaklıkların bu sürecin temel unsurları arasında yer aldığına dikkat çekti.
Uluslararası Ortaklık Vurgusu
Türkiye’nin ekonomik hedeflerine ulaşmasında uluslararası iş birliklerinin önemli rol oynadığını belirten Kacır, karşılıklı fayda temelinde kurulan her ortaklığın ülke ekonomisine katkı sunduğunu dile getirdi. Açıklamasında, küresel ölçekte rekabet gücünü artırmak adına bu iş birliklerinin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Ekonomik Hedeflere Katkı Sağlayacak
Bakan Kacır, yatırım ve teknoloji odaklı büyüme stratejisinin devam edeceğini belirterek, Türkiye’nin uluslararası arenada daha güçlü bir ekonomik aktör haline gelmesi için çalışmaların hız kesmeden süreceğini kaydetti. Yapılan görüşmelerin, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da ileri taşıması bekleniyor.


