CHP Kayseri İl Başkanlığı önünde başlayan yürüyüş, Kayseri Mimar Sinan Parkında sona erdi. Yürüyüş sırasında CHP’li isimler, 1 Mayıs işçi bayramı hakkında konuşma yaptı. CHP Kayseri eski il başkan yardımcısı Niyazi Ünalmış, 1 Mayıs işçi bayramı yürüyüşü sırasında öncelikle basın çalışanları’nın bayramını kutlayarak şu ifadelerde bulundu:

Niyazi Ünalmış

“EMEK BAYRAMINI KUTLUYORUZ AMA SİZ ÇALIŞIYORSUNUZ”

Muhabirimize konuşan Niyazi Ünalmış, “ Öncelikle sizlerin bayramı kutlu olsun. Emek bayramını kutluyoruz ama siz çalışıyorsunuz. Emeklerinize sağlık. Her dil’de, her din’de, her ülkede kutsal olan emeğin bayramı bugün. Emeğin ne kadar önemli olduğunu maden işçilerinin direnişinde gördük. Birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu gördük. İnşallah bu birliktelik başka hakların kazanılmasına da vesile olur. Emek bayramımız kutlu olsun.” İfadelerini kullandı.

1 Mayıs yürüyüşünde bulunan CHP Kayseri eski il başkanı Feyzullah Keskin ise şu şekilde konuştu:

“Bayramınızı kutluyoruz. Dünya işçi bayramı ve Kayseri’de de biz bunu eğlenerek geçiriyoruz. Umarım işçi haklarının evrensel anlamda olduğu gibi Türkiye’de de en iyi şekilde verilmesi, işçilerimizin insanca, onurluca yaşamasını sağlayabilecekleri bir ortam oluşturulması sağlanır.” Dedi.

Feyzullah KeskinKayseri’deki 1 Mayıs kutlama yürüyüşü’nün yoğunluğu hakkında konuşan Feyzullah Keskin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"GÖNÜL DAHA KALABALIK OLSUN İSTER"

“Gönül daha çok kalabalıklar ister ama uzun süredir toplum üzerinde oluşturulan yılgınlık, moral bozukluğu, ekonomik çöküntüler, geçim kaynaklarının daralması, insanları ister istemez geri planda bırakabiliyor. Meydanların dolması lazım çünkü işçi bayramı, siyasi bir görüş değildir. Emeğiyle geçinen işçilerin bayramıdır. Bu anlamda inşallah öbür yıllarda daha da kalabalık olur.” İfadelerini kullandı.

CHP Kayseri Kocasinan eski ilçe başkanı Barış Özdemir ise şu şekilde konuştu:

AK Partili Cıngı’dan sert ’Kalleş’ çıkışı
AK Partili Cıngı’dan sert ’Kalleş’ çıkışı
İçeriği Görüntüle

Barış Özdemir“Bu sene beklenen kalabalığı göremedik. Şöyle baktığımız zaman her şeye rağmen topluluk canlı. Diyoruz ki “Her şey çok güzel olacak.”

CHP Kayseri Pınarbaşı ilçe başkanı Eser Çetinkaya ise 1 Mayıs işçi bayramını kutlayarak çok güzel bir atmosfer olduğunu ifade etti.

Eser Çetinkaya


Kaynak: Sinem Aslan