Kayseri’de toplu ulaşım ücretlerine yapılan zam, vatandaşların tepkisini çekti. Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısında görüşülen düzenlemenin kabul edilmesiyle birlikte otobüs ve raylı sistemlerde kullanılan kontaksız tam biletin fiyatı 39 TL’den 48 TL’ye, indirimli biletin fiyatı ise 21,5 TL’den 27 TL’ye çıktı. Yeni tarifeyle Kayseri’de toplu ulaşımın maliyeti bir kez daha yükseldi.

ARTIŞ YAKLAŞIK YÜZDE 23.1

Yeni fiyatların açıklanmasının ardından gözler diğer büyükşehirlerde uygulanan tarifelere çevrildi. Ankara, İstanbul ve İzmir’deki bilet fiyatlarıyla yapılan karşılaştırmada Kayseri’de tam bilet ücretinin daha yüksek olduğu görüldü. Kayseri Otobüsçüler Esnaf Odası, artan maliyetleri gerekçe göstererek toplu taşıma ücretlerinin artırılmasını talep etmişti. Talep, Büyükşehir Belediyesinin ekim ayı meclis toplantısında gündeme geldi. Konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesinin ardından hazırlanan rapor, meclisin ikinci oturumunda görüşüldü.

Komisyon raporunun oy çokluğuyla kabul edilmesiyle zam kararı kesinleşti. Böylece kontaksız tam bilet 48 TL’ye, indirimli bilet de 27 TL’ye yükseldi. Önceki tarifeye göre tam bilette 9 TL, indirimli bilette ise 5,5 TL artış yapıldı. Tam biletteki artış yaklaşık yüzde 23,1 olurken indirimli biletteki artış yüzde 25,6 seviyesinde gerçekleşti.

Kayseri’nin coğrafi işaretli ürününde hasat başladı: Fiyatı bu yıl ne kadar?
Kayseri’nin coğrafi işaretli ürününde hasat başladı: Fiyatı bu yıl ne kadar?
İçeriği Görüntüle

3 BÜYÜKŞEHİRLE KARŞILAŞTIRILDI

Kayseri’de yeni tarifeyle birlikte bilet ücretleri İstanbul, Ankara ve İzmir’de uygulanan fiyatların üzerine çıktı. Verilen fiyatlara göre İstanbul’da tam bilet 46,20 TL, indirimli bilet 22,55 TL; Ankara’da tam bilet 40 TL, indirimli bilet 20 TL; İzmir’de ise tam bilet 35 TL, indirimli bilet 17,50 TL olarak uygulanıyor.

Kayseri’de tam biletin 48 TL’ye yükselmesiyle kent, söz konusu 3 büyükşehir arasında en yüksek tam bilet ücretine sahip şehir oldu. İndirimli bilette de 27 TL’lik yeni fiyat, karşılaştırılan 3 kentin ücretlerini geride bıraktı.

Kaynak: 1HA