Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında sorumluluk alanındaki Kayseri, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir'de şehitler için Mevlid-i Şerif programları düzenledi. Toplam 2 bin 520 hatim duasının yapıldığı programlarda tarihi camilerde vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Kocasinan’daki yarım kalan okul tamamlanıyor: İhale sonuçlandı
Kocasinan’daki yarım kalan okul tamamlanıyor: İhale sonuçlandı
İçeriği Görüntüle

Kayserı Vakıflar Bolge Mudurlugu (2)

15 Temmuz'da Şehitler Dualarla Anıldı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı olarak hayata geçirdiği 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında, Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü de sorumluluk alanındaki Kayseri, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir'de kapsamlı anma programları düzenledi.

Programlarda aziz şehitlerin ruhları için Mevlid-i Şerif okunurken, vatandaşlarla bir araya gelinerek vakıf geleneğinin önemli unsurlarından biri olan ikram kültürü de yaşatıldı.

Kayserı Vakıflar Bolge Mudurlugu (1)

4 İlde Binlerce Hatim Duası Yapıldı

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında her bir şehit için 10 hatim okunacak şekilde toplam 2 bin 520 hatm-i şerif indirildi. Mevlid-i Şeriflerin okunmasının ardından yapılan dualarla 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere vatan uğruna can veren tüm şehitler rahmetle yad edildi.

Anma programlarında cami cemaati ve vatandaşlarla bir araya gelinerek birlik, beraberlik ve milli dayanışma mesajları verildi.

Kayserı Vakıflar Bolge Mudurlugu (3)

Protokol Üyeleri Programa Katıldı

Düzenlenen programlara bölge illerinin mülki idare amirleri, yerel yöneticiler ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Programa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Niğde Valisi Nedim Akmeşe, Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, Kırşehir Valisi Murat Sefa Demiryürek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile il protokolü iştirak etti.

Kayserı Vakıflar Bolge Mudurlugu (4)

10 Tarihi Camide Vatandaşlara İkram Yapıldı

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, vakıf medeniyetinin yüzyıllardır yaşattığı paylaşma ve dayanışma anlayışını 15 Temmuz programlarında da sürdürdü.

Bu kapsamda sorumluluk bölgesindeki 10 tarihi ve merkezi camide düzenlenen Mevlid programlarının ardından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İkram programlarının gerçekleştirildiği camiler şöyle sıralandı:

Kayseri

Hunat Hatun Camii

Hacıkılıç Camii

Camii Kebir

Kurşunlu Camii

Niğde

Dışarı Camii

Sungurbey Camii

Nevşehir

Damat İbrahim Paşa Camii

Külliye Camii

Kırşehir

Cacabey Camii

Ahmet Yesevi Camii

Kayserı Vakıflar Bolge Mudurlugu (6)

'Şehitlerimizin Emanetine Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz'

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 15 Temmuz'un millet iradesinin ve bağımsızlık kararlılığının simgesi olduğu vurgulandı.

Açıklamada, "15 Temmuz, milletimizin iradesine ve bağımsızlığına sahip çıktığı tarihi bir milattır. Bu yıl da 'İrade Bizim, Zafer Bizim' diyerek milli irademizin gücünü bir kez daha vurguluyoruz. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak, bu vatanı bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anıyoruz. Bölge Müdürlüğümüze bağlı 4 ilde, her bir şehidimiz için 10 hatim olmak üzere toplam 2 bin 520 hatm-i şerif indirerek dualarımızı gerçekleştirdik. Vakıf kültürümüzün temel taşlarından olan yardımlaşma ve ikram geleneğimizi yaşatarak bu anlamlı günde birlik ve beraberliğimizi pekiştirdik." ifadelerine yer verildi.

Gerçekleştirilen programlarla hem 15 Temmuz şehitlerinin aziz hatırası yaşatıldı hem de vakıf kültürünün temel değerlerinden olan paylaşma, dayanışma ve birlik ruhu vatandaşlarla birlikte bir kez daha pekiştirildi.

Kaynak: Kurum Bülteni