Selçuklu Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hayrat Camii, geleneksel mimarisi ve mahalleye kazandırdığı değerle düzenlenen törenle ibadete açıldı. 13 hayırseverin katkılarıyla hayata geçirilen caminin açılışına kent protokolü ve mahalle sakinleri katıldı.

Melikgazi'de Hayrat Camii hizmete açıldı

Selçuklu Mahallesi'nde yapımını tamamladığı, geleneksel mimari yapısıyla beğeni toplayan Hayrat Camii’nin açılış törenini gerçekleştirdi.

Selçuklu Mahalle Muhtarı Hatice Bağırgan mahallede yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Kayseri Hoyrat Cami (2)

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ise; "Dünyadaki bütün camiler ve mescitler Kabe’nin şubeleridir. Gönüllerde hayırlarla büyümüş olan bu küçük camimizi ibadete açtık. Sevgili Peygamberimiz, "Kim dünyada bir mescit, bir cami yaptırırsa, Allah da ona cennetten köşkler verecektir.’ demiştir. Mustafa Palancıoğlu Başkanımız yapmış olduğu camiler ve Kur’an kursları ile Diyanetimize ve Müftülüğümüze çok güzel katkılar sunuyor. Kendilerine şükranlarımı arz ederim. Açılışımız hayırlara vesile olsun" diye konuştu.

Kayseri’nin en renkli etkinliği olacak! 3 farklı noktada başlıyor
Kayseri’nin en renkli etkinliği olacak! 3 farklı noktada başlıyor
İçeriği Görüntüle

Kayseri Hoyrat Cami

Milletvekillerinden Hayrat Camii'ne Hayırlı Olsun Mesajı

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy; "Camimizin hayırlı olmasını diler, cemaatinin bol olmasını temenni ederim" derken AK Parti Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahid Cıngı ise caminin hayırlı olmasını dileyerek şunları söyledi;

"Bu caminin yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Cemaati bol bir cami olsun inşallah. Şehrimize, ilçemize ve mahallemize hayırlı olsun"

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ise "Caminin yeri tam mahalle içi olduğu için çok güzel olmuş. Bu bakımdan cemaati bol olur. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ederim. Hayrat Camii hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

'Camiler Birlik ve Beraberliğimizin Pekiştiği Yerlerdir'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de caminin manzarası, avlusu ve planlamasıyla beraber çok güzel bir cami olduğunu vurgulayarak; "Caminin mimarisi gerçekten insanın içini ferahlatan bir mimari olmuş. Allah razı olsun. Siz hayırseverler olduğunuz sürece, bu memleketin coğrafyasında camiler yapmak isteyen anneler, teyzeler, ablalar, rahmetli babalarının adına hayır yapmak isteyenler olduğu sürece bu memlekette hiçbir zaman ezanlar dinmeyecek, bayrak inmeyecek. Bu memleket Müslümanıyla, Müslümanlığıyla her zaman var olacak. Camiler sadece namaz kılınan yerler değildir. Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, çocukların ilk eğitimlerini aldıkları, mahallelerin nefes aldığı yerlerdir. Bu caminin burada olması, buraya ayrı bir anlam katıyor. Hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Açılışta yapılan konuşmalarda Hayrat Camii’nin mahalleye ve Kayseri’ye hayırlı olması temenni edilirken, caminin yapımına katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür edildi.

Kaynak: Kurum Bülteni