Kayseri Haber - Kayseri’de yaz meyvelerine olan özlem artarken, erik, çilek, kivi ve muz gibi ürünlerin sezon öncesi yüksek fiyatlarla satışa sunulması vatandaşın cebini zorluyor.

Yaz Gelmeden Yaz Meyvelerine Özlem Başladı

Kayseri’de yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşların yaz meyvelerine olan ilgisi artmaya başladı. Özellikle erik, çilek, kivi ve muz gibi sevilen meyveler, henüz sezonu tam olarak gelmeden tezgâhlarda yerini aldı. Ancak bu ürünlerin fiyatları, vatandaşların bütçesini zorlayan seviyelere ulaştı.

Yaz mevsiminin habercisi olan bu meyveler, özellikle aşeren bireylerin ve meyve tüketimini artırmak isteyen vatandaşların radarına girerken, yüksek fiyatlar nedeniyle alım gücü ciddi şekilde etkileniyor.

kayseri pazar market

Pazarlarda ve Marketlerde Fiyatlar Dikkat Çekiyor

Kayseri’de hem semt pazarlarında hem de marketlerde satışa sunulan yaz meyveleri, fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle yol kenarlarında bulunan küçük esnaf marketlerinde ürünlerin fiyatlarının daha da belirgin hale geldiği görülüyor.

Güncel fiyatlara bakıldığında:

Çileğin kilosu 100 TL
Çağla ve eriğin kilosu 150 TL’den başlıyor
Yerli muzun kilosu 85 TL Armutun kilosu 100 TL
Kivinin kilosu ise 150 TL seviyelerinde satılıyor

Bu fiyatlar, henüz sezon başında olunmasına rağmen oldukça yüksek bulunuyor.

kayseri pazar market

Hal Fiyatları ile Tezgâh Fiyatları Arasında Fark

Kayseri’de halden alınan ürün fiyatları ile market ve pazar fiyatları arasındaki fark da dikkat çekiyor. Hal verilerine göre:

Çilek ve kivi halden yaklaşık 150 TL seviyelerinde temin ediliyor
Muz ise yaklaşık 75 TL civarında alıcı buluyor

Ancak bu fiyatların tezgâha yansımasıyla birlikte artış gösterdiği ve vatandaşın cebine daha yüksek rakamlar olarak yansıdığı görülüyor.

Vatandaşın Alım Gücü Zorlanıyor

Yaz meyvelerine olan talep her geçen gün artarken, fiyatların yüksekliği vatandaşların alışveriş tercihlerini de etkiliyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlar, bu ürünleri almakta zorlandıklarını ifade ediyor.

Sezonun tam olarak başlamasıyla birlikte fiyatlarda bir miktar düşüş yaşanabileceği öngörülüyor. Ancak mevcut tablo, yaz meyvelerinin bu yıl da lüks tüketim kalemleri arasında yer alabileceğini gösteriyor.

Yaz Meyveleri Bu Yıl da Lüks Olabilir

Kayseri’de yaz meyvelerine olan özlem artarken, fiyatların yüksek seyretmesi dikkat çekiyor. Vatandaşlar bir yandan yazın gelişini beklerken diğer yandan daha uygun fiyatlarla meyve tüketebilmenin yollarını arıyor.

Kahramanmaraş saldırısında hayatını kaybeden öğrencilerin isimleri Ali Dağı’nda yaşayacak
Kahramanmaraş saldırısında hayatını kaybeden öğrencilerin isimleri Ali Dağı’nda yaşayacak
İçeriği Görüntüle

Önümüzdeki haftalarda arzın artmasıyla birlikte fiyatların nasıl şekilleneceği ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Kaynak: Merve Erol