Kayseri’nin Talas ilçesinde 71 yaşındaki bir kadın ile iki yetişkin çocuğunun yaşadığı evden yaklaşık 5 kamyon atık çıkarıldı. Evde temizlik ve ilaçlama çalışması yapılırken, aile bireyleri sağlık kontrolünden geçirilmek üzere sağlık kuruluşuna götürüldü.

İHBAR ÜZERİNE EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Talas Belediyesi ekipleri, Mevlana Mahallesi Papatya Caddesi’nde bulunan bir konutla ilgili gelen “çöp ev” ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Zabıta ekiplerinin evde yaptığı incelemede yoğun miktarda atık biriktiği belirlendi. Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı doğrultusunda evde tahliye ve temizlik işlemleri başlatıldı.

400 yıl önce Kayseri’de evliliklerde mehir ne kadardı? Kadı sicillerindeki rakamlar ortaya çıktı
400 yıl önce Kayseri’de evliliklerde mehir ne kadardı? Kadı sicillerindeki rakamlar ortaya çıktı
İçeriği Görüntüle

Kaayseri Cop Ev (3)

EVDEN YAKLAŞIK 5 KAMYON ATIK ÇIKARILDI

Belediye ekiplerinin çalışması sonucu evin içerisinde biriken atıklar tahliye edildi. Evden yaklaşık 5 kamyon atık çıkarıldı.

Atıkların uzaklaştırılmasının ardından ekipler evde kapsamlı temizlik ve ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

Kaayseri Cop Ev (2)

AİLE SAĞLIK KURULUŞUNA GÖTÜRÜLDÜ

Evde 71 yaşındaki A.Y.’nin iki yetişkin çocuğuyla birlikte yaşadığı öğrenildi.

Çocukların yardım talebinde bulunmasının ardından aile bireyleri, kadın polis ekiplerinin eşliğinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere sağlık kuruluşuna götürüldü. Belediye ekiplerinin evdeki atıkları tahliye etmesinin ardından temizlik ve ilaçlama işlemleri tamamlandı.

Kaynak: İHA