Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne Güzel Okuma Yarışması Kız Öğrenciler Türkiye Finali, Kayseri’de gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı illerinden öğrencilerin katıldığı yarışmada İzmir’den Elifsu Piral birinciliği elde etti.
Kayseri’deki Nasrullahzade Camii’nde düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne Güzel Okuma Yarışması Kız Öğrenciler Türkiye Finali’ne, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Kayseri İl Müftüsü Durmuş Ayvaz ve eşi Şükriye Ayvaz, Döner Sermaye Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman, Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, Kayseri İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, Melikgazi İlçe Müftüsü Alim Yaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğrenciler Dereceye Girebilmek İçin Yarıştı
Türkiye’nin farklı illerinden yarışmaya katılan kız öğrenciler, Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun ve güzel okuma becerilerini sergileyerek dereceye girebilmek için yarıştı.
Yarışma Komisyonunda Görev Alan İsimler
Yarışmanın komisyon başkanlığını Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut üstlenirken, Döner Sermaye Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman ve Sakarya İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan da komisyon üyesi olarak görev yaptı.

Türkiye Birincisi İzmir’den Çıktı
Yarışmanın sonunda İzmir’den katılan Elifsu Piral, Türkiye finalinde birinci oldu.
Program, dereceye giren öğrencilerin tebrik edilmesi ve yarışmaya katılan öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.





