Kayseri'de, 62. Kütüphane Haftası açılışında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2025 yılı itibariyle Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 15 kütüphaneden 346 bin 215 ödünç kitap alındığını ve toplam üye sayısının 378 bine ulaştığını belirtti. Başkan Büyükkılıç, kütüphanelerin şehirdeki kültürel gelişime katkı sağladığını vurguladı.

Kayseri’de Üye Sayısı 378 Bine Ulaştı! (4)Kayseri Kütüphaneleri Şehri Kültürel Zenginlik Katıyor

Kayseri, kitaplarıyla büyüyen ve eğitimde ilerleyen bir şehir haline gelirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kütüphanelerin sadece kitapları sunmakla kalmadığını, aynı zamanda birer kültürel buluşma noktası olarak hizmet verdiğini ifade etti. Şehirdeki 15 kütüphanenin hem kitap zenginliği hem de gençlerin gelişimine katkı sağlamak adına sundukları olanaklarla büyük ilgi gördüğünü dile getiren Büyükkılıç, 2025 yılında büyük bir başarıya imza atıldığını söyledi.

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın düşüşü değerlendirdi
Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın düşüşü değerlendirdi
İçeriği Görüntüle

Kayseri’de Üye Sayısı 378 Bine Ulaştı! (6)Başkan Büyükkılıç, gençlerin eğitimini ve gelişimini desteklemek için kütüphanelerde sundukları imkanları artırdıklarını belirtti. 2025 yılı boyunca 1 milyon 893 bin ziyaretçi ağırlayan kütüphanelerde, gençlere yönelik internet ve fiziki ortamların sunulduğunu söyledi. Kayseri'nin "genç dostu" bir şehir olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, gençlerin gelişimine katkı sağlamak için her türlü imkanı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Kayseri’de Üye Sayısı 378 Bine Ulaştı! (3)Kütüphane Haftasında Bir Başarı

Kayseri'de, kütüphanelerin sadece kitapla değil, aynı zamanda sosyal bir ortam yaratmak amacıyla da hizmet verdiği ifade edildi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, şehrin kütüphaneye olan ilgisinin kendisini mutlu ettiğini belirterek, Kayseri İl Halk Kütüphanesi'nin Kültür Bakanlığı ile yapılan iş birliğiyle kazandırıldığını söyledi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Kayseri'deki kütüphanelerin Türk kültürüne büyük katkı sağladığını ifade ederek, son 8 yılda 221 yeni kütüphanenin açılmasından duyduğu gururu dile getirdi.

Kayseri, okuma kültürünü ve gençlerin gelişimini her geçen gün daha fazla önemseyen bir şehir olarak ön plana çıkıyor. 8. Kayseri Kitap Fuarı'nın bu yıl da önemli bir buluşma noktası olması bekleniyor.

Kaynak: İHA