Metro Prime hizmet segmentinde görev yapacağı açıklanan yeni araçların hangi hatlarda kullanılacağı ise henüz netlik kazanmadı. Bu durum, Kayseri'den İstanbul, Ankara ve Antalya başta olmak üzere yoğun seferlerin yapıldığı güzergâhlarda da merak konusu oldu. Türkiye genelinde 79 ilde faaliyet gösteren Metro Turizm, 1.000'in üzerinde acentesiyle yurt içi ve yurt dışında günde ortalama 1.400 sefer gerçekleştiriyor.

Yeni çift katlı otobüsler Metro Prime hizmetinde kullanılacak

Metro Turizm, teslim aldığı iki yeni NEOPLAN Skyliner otobüsün premium yolculuk deneyimi sunan Metro Prime segmentinde hizmet vereceğini duyurdu. Ancak şirket, araçların hangi şehirler arasında sefer yapacağına ilişkin resmi bir güzergâh açıklaması paylaşmadı.

Metro Turizm daha önce de 2026 yılı sonuna kadar teslim edilmek üzere 100 adet MAN Lion's Coach siparişi verdiğini açıklamıştı. Son teslimatla birlikte şirket, filo yenileme çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Metro Turizm Iki Katli Otobus Kayseri (4)

Kayseri seferlerinde kullanılacak mı?

Metro Turizm, Kayseri'den İstanbul, Ankara, Antalya ve birçok farklı noktaya gün içerisinde çok sayıda sefer düzenliyor. Bu nedenle yeni çift katlı NEOPLAN Skyliner otobüslerin Kayseri çıkışlı seferlerde görev alıp almayacağı da yolcular tarafından merak ediliyor.

Ancak şirket, yeni araçların hizmet vereceği hatlara ilişkin şimdilik yalnızca İstanbul-Bodrum seferleri için kullanılacağını duyurdu.

HAK-İŞ'ten “Bölgesel Asgari Ücret” uyarısı
HAK-İŞ'ten “Bölgesel Asgari Ücret” uyarısı
İçeriği Görüntüle

Metro Turizm Iki Katli Otobus Kayseri (3)

Teslimat töreni İstanbul'da gerçekleştirildi

İki adet NEOPLAN Skyliner otobüsün teslimatı, MAN'ın İstanbul İkitelli tesislerinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Teslimat programına MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Koordinatörü Emrah Albustanoğlu, AVTER Yönetim Kurulu Başkanı Ayten Öztürk Ünal, METRO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orbay Tuna, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fatma Öztürk Gümüşsu ile Metro Turizm yöneticileri katıldı.

Metro Turizm Iki Katli Otobus Kayseri (1)

Kaynak: Rafia Sinem Yıldız