Kayseri Haber / AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CHP kurultayı davası hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Delegelerin oylarının menfaat karşılığında değiştirildiği iddialarına değinen Elitaş, bunun siyaset ve demokrasi açısından tehlikeli bir durum olduğunu söyledi.
Elitaş’tan CHP Kurultayı Tartışmasına Sert Yorum
AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CHP kurultayı davasına ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye siyasetinde tartışma yaratacak değerlendirmelerde bulundu. Elitaş, ana muhalefet partisinin delegeleri üzerinden ortaya atılan iddiaların ciddi bir sorun olduğunu ifade etti.
CHP kurultayı sürecinde delegelerin oylarının menfaat karşılığında değiştirildiğine yönelik iddialara dikkat çeken Elitaş, bunun siyaset açısından tehlikeli bir tablo oluşturduğunu dile getirdi. Elitaş, söz konusu iddiaların doğru olması halinde bunun yalnızca bir parti meselesi değil, Türkiye’deki demokratik sistem açısından da önemli bir sorun anlamına geleceğini belirtti.
“Siyaset Adına Çok Tehlikeli Bir Durum”
Mustafa Elitaş açıklamasında, ana muhalefet partisinin bu tür iddialarla anılmasının siyasi hayat açısından ciddi bir risk taşıdığını söyledi. Elitaş, “Ana muhalefet partisi biri ya da birileri tarafından satın alınıyorsa bu siyaset adına çok tehlikeli bir durumdur” ifadelerini kullandı.
Elitaş ayrıca, siyasi partilerin işleyişine ilişkin yasal düzenlemelerin gözden geçirilmesi gerektiğini de belirtti. Siyasi Partiler Kanunu’nda değişiklik yapılması gerektiğini ifade eden Elitaş, bu tür durumların anayasal güvence altına alınmasının da önemli olduğunu dile getirdi.
“Delegelerin Oylarının Satın Alınması Demokrasi İçin Kötü”
Elitaş açıklamasında kurultay sürecinde delegelerin oylarının menfaat karşılığında değiştirildiğine yönelik iddialara da değindi. Bu iddiaların siyaset açısından kabul edilemez olduğunu ifade eden Elitaş, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bin 400 delegenin oylarının Ankara’da bir kafede menfaat karşılığında değiştirilmesi, ana muhalefet partisinin satın alınması demektir. Delegenin oyları parayla, işe almakla ya da daire bağışlamak gibi yöntemlerle satın alınıyorsa bu demokrasi için çok kötü bir durumdur.”
Elitaş’ın sözleri, CHP kurultayı sürecine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşırken, siyasi partilerin iç işleyişi ve delegelerin oy kullanma süreçlerine yönelik denetim mekanizmalarının da yeniden tartışılmasına neden oldu.




