Kahramanmaraş’ta dokuz kişinin yaşamını yitirdiği okul saldırısına ilişkin soruşturmada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Saldırıyı gerçekleştiren 14 yaşındaki İsa Aras Mersinli’nin annesi Pınar Peyman Mersinli, “taksirle ölüme sebebiyet verme” suçlamasıyla tutuklandı.
Olay, Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelmiş ve Türkiye’yi derinden sarsmıştı. Soruşturma sürecinde aileye yönelik incelemeler sürerken, annenin de gözaltına alındığı ve ardından tutuklama kararı verildiği öğrenildi.
Daha önce saldırganın babası Uğur Mersinli’nin de tutuklandığı biliniyordu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir televizyon programında babanın tutuklandığını hatırlatarak annenin de sorguya alındığını ifade etmişti.
Öte yandan, annenin daha önce okul rehber öğretmeniyle yaptığı görüşmeye dair detaylar da kamuoyuna yansımıştı. İddiaya göre Mersinli, oğlunun psikolojik durumu hakkında görüşmek isteyen rehber öğretmenin telefonunu yüzüne kapatmıştı. Ailenin çocuklarının “aşırı zeki” olduğu yönündeki değerlendirmeleri ve bu nedenle uyum sorunları yaşadığına dair ifadelerin de hem savcılık dosyasına hem de saldırganın yazdığı öne sürülen metne yansıdığı belirtildi.
15 Nisan’da gerçekleşen saldırıda 1 öğretmen ve 8 öğrenci hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 13 kişi yaralanmıştı. Saldırgan ise olay sırasında yaşamını yitirmişti. Soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.




