AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Kayseri Barosu Başkanlığına seçilen Avukat Murat Tolga Özsoy’u ziyaret etti. Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Böhürler, Özsoy’a yeni görev döneminde başarı dileklerini iletti. Böhürler paylaşımında, “Görevine yeniden seçilen Kayseri Baro Başkanı Sayın Murat Tolga Özsoy’u ziyaret edip hayırlı olsun temennilerimizi paylaştık. Çalışmalarında kendisine başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ancak Böhürler’in paylaşımı, avukat Niyazi Ünalmış’ın tepkisini çekti. Ünalmış, yaptığı açıklamada hem Kayseri Barosu başkanlığına ilişkin değerlendirmelerde bulundu hem de Böhürler’in milletvekilliğini sorgulayan ifadeler kullandı.
ÜNALMIŞ’TAN BÖHÜRLER’E ELEŞTİRİ
Avukat Niyazi Ünalmış, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kayseri Barosu Başkanlığına Avukat Ali Köse’nin değil, Avukat Murat Tolga Özsoy’un seçildiğini belirtti. Böhürler’in ziyaretine ilişkin eleştirilerini dile getiren Ünalmış, paylaşımında Gaziosmanpaşa Belediyesi üzerinden de AK Parti’ye yönelik ifadeler kullandı.
‘SAHİ BU MİLLETVEKİLİ, KAYSERİ MİLLETVEKİLİ Mİ?’
Ünalmış, açıklamasında, “Ayşe Böhürler, Kayseri Milletvekili mi? AKP’nin yargı eliyle Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne çökmesini ‘zafer’ olarak addederek belediye başkanının AKP’ye geçtiğini zanneden AKP Kayseri! Milletvekili Ayşe Böhürler, şimdi de Kayseri Barosu Başkanlığı’na Av. Ali Köse’nin seçildiğini zannediyor. Baro Başkanımız Av. Murat Tolga Özsoy’un ilk ziyaretçisi ama ziyareti kime gerçekleştirdiğinin farkında değil! Sahi bu milletvekili, Kayseri milletvekili mi?” diye konuştu.
Ünalmış’ın paylaşımında kullandığı ifadeler sonrası bu kez AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu devreye girdi.

ÇOPUROĞLU’NDAN POLEMİK TEPKİSİ
AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Ünalmış’ın eleştirilerine karşılık verdi. Ziyaretin bu kadar büyütülmesini doğru bulmadığını belirten Çopuroğlu, isimler üzerinden tartışma yürütülmesinin gereksiz olduğunu ifade etti. Kayseri Barosu’nun eski başkanı Ali Köse’yi de hatırlatan Çopuroğlu, söz konusu olayın bir ziyaret ve iyi dilek paylaşımından ibaret olduğunu vurguladı. Eleştiri yapılabileceğini ancak kişileri yıpratmaya yönelik tartışmaların bir anlam taşımadığını dile getirdi.
‘KİMSEYİ YIPRATMANIN DA BİR ANLAMI YOK’
Çopuroğlu, açıklamasında, “Milletvekilimiz Ayşe Böhürler Hanımefendi’nin yaptığı ziyareti bu kadar büyütmenin, isimler üzerinden tartışma çıkarmanın kimseye faydası yok. Ali Köse de bu şehrin eski baro başkanı. Neticede mesele bir ziyaret ve iyi dilek paylaşımı. Her konuyu polemik hâline getirmek yerine, biraz daha yapıcı olmayı tercih etsek daha iyi olmaz mı? Eleştiri elbette olur ama kimseyi yıpratmanın da bir anlamı yok” dedi.




