Kayseri’de jeotermal tarım yatırımlarında kritik bir eşik daha başarıya ulaştı. Valilik koordinasyonunda ve Kayseri Ticaret Borsası öncülüğünde yürütülen Kocasinan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi projesinde 8’inci kuyuda da sıcak suya ulaşıldı. Gelişmeyi, Gökmen Çiçek sosyal medya hesabından duyurdu.
1 MİLYON 237 BİN METREKARELİK DEV ÜRETİM ALANI
Projede elde edilen 65 dereceye ulaşan jeotermal kaynak sayesinde yılın 12 ayı kesintisiz üretim yapılması hedefleniyor. Toplamda 1 milyon 237 bin metrekarelik dev üretim alanına sahip olacak bölge, güçlenen enerji altyapısıyla dikkat çekiyor. Daha önce tamamlanan 7’nci kuyunun ardından 8’inci kuyuda da sıcak suya ulaşılması, projenin planlanan takvim doğrultusunda ilerlediğini ortaya koydu.
1.500 KİŞİYE İSTİHDAM
Yaklaşık 5 milyar TL yatırım büyüklüğüne sahip proje, bölge ekonomisine önemli katkılar sunmaya hazırlanıyor. Tam kapasiteye ulaşıldığında 1.500 kişiye istihdam sağlanması öngörülürken, kadın emeğinin üretim sürecinde merkezde yer alacağı vurgulanıyor. Yıllık 35 bin ton üretim hedefi bulunan projede, 3 milyar TL katma değer oluşturulması ve 5 milyon dolarlık ihracat potansiyeline ulaşılması planlanıyor.
Vali Çiçek paylaşımında, Kayseri’nin artık yalnızca sanayi ve ticaretle değil, tarım alanındaki atılımlarıyla da öne çıktığını belirtti. Jeotermal enerjiyle desteklenen modern seracılık yatırımlarının, şehrin üretim gücünü çeşitlendirdiğine dikkat çekti.
Kocasinan’daki dev proje, toprağın gücü ile enerjinin verimini buluştururken, Kayseri’yi tarımda da güçlü bir merkez haline getirme hedefinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.





