Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), tecil ve taksitlendirme başvurularını henüz tamamlamayan işverenler ile 4B (Bağ-Kur) kapsamındaki sigortalılar için hafta sonu mesaisi yapacak. SGK tarafından yapılan duyuruya göre, vatandaşların işlemlerini son güne bırakması nedeniyle yaşanabilecek yoğunluk ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ile Sosyal Güvenlik Merkezleri hafta sonu da hizmet verecek.

SGK MÜDÜRLÜKLERİ 29-30 AĞUSTOS'TA AÇIK

Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezleri, 29 Ağustos Cumartesi ve 30 Ağustos Pazar günü tecil ve taksitlendirme işlemleri kapsamında vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek.

Hafta sonu mesaisinden özellikle işlemlerini henüz tamamlamayan işverenler ile Bağ-Kur kapsamında sigortalı vatandaşlar yararlanabilecek.

Mahmut Arıkan MÜSİAD Kayseri heyetiyle bir araya geldi
Mahmut Arıkan MÜSİAD Kayseri heyetiyle bir araya geldi
İçeriği Görüntüle

SON GÜN 31 AĞUSTOS

Tecil ve taksitlendirme işlemlerinde son tarih 31 Ağustos 2026 Pazartesi olarak belirlendi. Başvuruda bulunacak vatandaşların işlemlerini bu tarihe kadar tamamlaması gerekiyor.

SGK ayrıca yalnızca başvurunun yapılmasının yeterli olmadığını, ilk taksit tutarının da 31 Ağustos'a kadar ödenmesi gerektiğini hatırlattı.

İşverenler ve 4B kapsamındaki sigortalılar, hafta sonu açık olacak SGK birimlerinden yararlanarak işlemlerini son güne bırakmadan tamamlayabilecek.

Kaynak: Haber merkezi