Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, CHP lideri Özgür Özel’in “ara seçim” çağrısına değinirken, aynı zamanda muhalefete yönelik dikkat çeken bir birlik çağrısı yaptı.

Toplantıda öne çıkan başlıklar arasında belediyelere yönelik operasyonlara ilişkin değerlendirmeler yer aldı. Özdağ, “Belediyelere yapılan operasyonları kınıyoruz. Bir gün demokrasi herkese lazım olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kayserili genel başkan Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında açıklamada bulundu!
Kayserili genel başkan Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında açıklamada bulundu!
İçeriği Görüntüle

Yolsuzluk iddialarına da değinen Özdağ, bu konudaki yaklaşımını şu sözlerle dile getirdi: “Yolsuzluk iddialarının araştırılmasına karşı değiliz. Bu adalet mekanizmasının gereği. Ama belediye başkanlarını şafak baskınlarıyla almak düşman ceza hukuku uygulamasıdır.”

Yeni Bir Ittifak Mı Doğuyor Ümit Özdağ Çağrıda Bulundu! (3)Kayyum atamaları hakkında da konuşan Özdağ, bu uygulamayı eleştirerek, “Kayyum atama da bir başka şekilde baskı kurma çabasıdır. Özgür Özel ara seçim diyor. Ama o da iktidarın isteğine bağlı.” dedi.

Özdağ’ın açıklamalarında en dikkat çeken bölüm ise muhalefete yönelik yaptığı çağrı oldu. CHP’ye ve diğer partilere seslenen Özdağ, “CHP'ye çağrıda bulmak istiyoruz. Tüm Atatürkçü muhalefet partilerinin bir araya gelmesinin çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Özgür Özel'e ve bütün Atatürkçü liderlere Atatürk'te birleşme çağrısı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ekonomiye de değinen Özdağ, mevcut politikaları eleştirerek, “Türk halkı faiz lobilerine yüksek faiz ödeyerek fakirleşmeye devam ediyor. AKP'nin halkı fakirleştiren politikalarıyla makasın iyice açıldığını görüyoruz. Orta sınıf yok oluyor.” dedi.

Özdağ’ın bu açıklamaları, muhalefet cephesinde yeni bir ittifak ihtimalinin tartışılmasına yol açtı.

Kaynak: Haber Merkezi