Partinin kuruluş işlemlerini yürütmek üzere oluşturulan 5 kişilik heyet, saat 10.30'da İçişleri Bakanlığına geldi. Heyet, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından kuruluş dilekçesini, kurucular listesini ve ilgili belgeleri İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliğine teslim etti.

Başvurunun ardından Ankara Milletvekili Murat Emir, Bakanlık önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Murat Emir: "Yeni Partimizi Kurduk, Kuruyoruz"

Murat Emir, Yeni Parti ile büyük ve umut dolu bir yolculuğa çıktıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Türk siyasi tarihinde umut ediyoruz ki çok önemli bir kilometre taşı olacak Yeni Partimizi, yepyeni partimizi kurduk, kuruyoruz. Biraz önce İçişleri Bakanlığımızdan kuruluşla ilgili belgelerimizi aldık. Artık umuyoruz ki saatler içerisinde diğer prosedürler de tamamlanacak ve gün bitmeden partimiz hukuken kurulmuş olacak. Biz Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel liderliğinde, 91 milletvekilimizle bu partimizin kuruluş aşamasını bugün bitiriyoruz ve bugünden sonra da çok daha güçlü, daha kurumsal olarak yine meydanlardayız, alanlardayız, tarlalarda, fabrikalarda, üniversitelerdeyiz."

Yeni Parti'nin Kuruluş Dilekçesi İçişleri Bakanlığına Verildi (4)

CHP Kayseri'den Aşkın Genç'in ayrılığına ilk değerlendirme
CHP Kayseri'den Aşkın Genç'in ayrılığına ilk değerlendirme
İçeriği Görüntüle

Genel Başkan Seçimi Prosedürlerin Ardından Yapılacak

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Murat Emir, bugün yalnızca Yeni Parti'nin kuruluşu için başvuruda bulunduklarını belirtti. Emir, resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından genel başkan seçimini yapmayı planladıklarını ifade etti.

Kuruluş sürecine ilişkin İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan ile görüştüklerini aktaran Emir, İçişleri Bakanlığı bürokrasisinin gerekli işlemleri yerine getirdiğini belirterek teşekkür etti.

Yeni Parti'nin Kuruluş Dilekçesi İçişleri Bakanlığına Verildi (1)

"Türk Siyasi Tarihinde Önemli Bir Yer Alacak"

Murat Emir açıklamasında, yeni partinin geleceğine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Umuyoruz ki yeni partimiz çok önemli hizmetler yapacak, Türk siyasi tarihinde çok önemli bir yer alacak, iktidar olacak ve bugün Lozan'dan sonra yine güzel bir gün, başlangıç olarak kutlanacak."

Emir ayrıca, partinin kuruluşunda 91 milletvekilinin yer aldığını bildirdi.

Yeni Parti'nin Kuruluş Dilekçesi İçişleri Bakanlığına Verildi (3)

İnceleme Süreci Başlayacak

Kuruluş başvurusunun İçişleri Bakanlığı tarafından işleme alınmasının ardından, sunulan belgeler ile kurucular listesine ilişkin inceleme süreci yürütülecek. Sürecin tamamlanmasının ardından partinin hukuki kuruluş işlemlerinin sonuçlanması bekleniyor.

Kaynak: AA