YDS/1 sonuçları açıklandı! ÖSYM’den 2026 duyurusu
YDS/1 sonuçları açıklandı! ÖSYM’den 2026 duyurusu
İçeriği Görüntüle

e-YÖKDİL 2026/2 başvuruları başladı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre İngilizce-Sağlık Bilimleri alanındaki sınav 17 Mayıs 2026 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’da gerçekleştirilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), e-YÖKDİL 2026/2 (İngilizce-Sağlık Bilimleri) sınavı için başvuru sürecini başlattı. Akademik kariyer hedefleyen ve yabancı dil yeterliliğini belgelemek isteyen adaylar için önemli olan sınavın takvimi belli oldu.

Başvurular 7 Mayıs’a Kadar Sürecek

ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre, e-YÖKDİL 2026/2 başvuruları 29 Nisan ile 7 Mayıs 2026 tarihleri arasında alınacak. Adaylar başvurularını belirtilen tarihler arasında ÖSYM’nin ödeme sistemi üzerinden tamamlayabilecek.

Başvuru işlemleri 29 Nisan 2026 günü saat 14.00 itibarıyla erişime açıldı.

Sınav 4 Büyükşehirde Yapılacak

Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YÖKDİL 2026/2), İngilizce-Sağlık Bilimleri alanında 17 Mayıs 2026 tarihinde uygulanacak.

Sınav; Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-Sınav Uygulama Binalarında gerçekleştirilecek. Elektronik ortamda yapılacak sınav, özellikle akademik personel adayları ve lisansüstü eğitim planlayanlar tarafından yakından takip ediliyor.

Saat 13.30 Uyarısı

ÖSYM, adaylara sınav günü önemli bir hatırlatmada bulundu. Duyuruya göre, adaylar saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Bu nedenle sınava girecek adayların sınav merkezlerinde belirtilen saatten önce hazır bulunmaları gerekiyor.

Adaylar İçin Kritik Süreç Başladı

YÖKDİL puanı; akademik yükselme, yüksek lisans ve doktora başvurularında önemli bir kriter olarak kabul ediliyor. Özellikle sağlık bilimleri alanında kariyer planlayan adaylar için e-YÖKDİL 2026/2 sınavı büyük önem taşıyor.

ÖSYM, adayların başvuru sürecini dikkatle takip etmeleri ve resmi duyuruları incelemeleri gerektiğini belirtti. Sınavla ilgili detaylı bilgilere ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi