CHP Genel Merkezi tarafından Melikgazi, Talas ve Kocasinan ilçelerine ilçe başkanları görevlendirmesi yapılmıştı. Bunun üzerine CHP Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı, CHP genel merkezi tarafından yapılan atamaları kabul etmeyerek, yerine çağrı heyeti ataması yapılmıştı.

Kayseri’de Saadet Partisi haftalık kurul toplantısı tamamlandı: Milli Görüş vurgusu!
Kayseri’de Saadet Partisi haftalık kurul toplantısı tamamlandı: Milli Görüş vurgusu!
İçeriği Görüntüle

Yaşana olayların üzerine CHP Kayseri İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı, dün CHP Genel Merkezi tarafından il başkanlığı görevinden alınarak yerine Okan Marzıoğlu atandı. Ayrıca görevden alınan Ufuk Ozan Gözbaşı, disiplin kuruluna sevk edildi.

‘"GAFLET VE DALALET" UYKUSUNUN TAM İÇİNDEN ESİR ALMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Görevden alma sonrası açıklamalarda bulunan CHP Kayseri eski İl Başkanı Ufuk Ozan Gözbaşı, “Bu akşam karşınıza, alışılagelmiş bir basın açıklamasıyla çıkmadım. Bakınız; hemen yanımda bir makam koltuğu duruyor. Ve onun tam üzerinde, milletin namusu olan bir seçim sandığı var. Neden biliyor musunuz? Çünkü 21 Mayıstan bu yana bu ülkede koparılan fırtınaların, yaratılan suni krizlerin, askıya alınan hukukun ve her gün bağımsız basının sütunlarında anlatılan o acı tablonun tek bir özeti var. Birilerinin altındaki koltuk sarsılmasın diye; milletin önündeki sandık gidiyor! Bugün asırlık çınarı, Cumhuriyetimizin kurucusu partimizi hukuksuzluklarla, Gençliğe Hitabe'de Gazi Mustafa Kemal'in bizi uyardığı o "gaflet ve dalalet" uykusunun tam içinden esir almaya çalışıyorlar! Son 30 güne bir bakın... Milletin çarşıda, pazarda, mutfakta yaşadığı gerçek yangını konuşmayalım diye; her sabah yeni bir hukuk garabetiyle, yeni bir siyasi mühendislikle uyanıyoruz. Biz 'Emekli aç' diyoruz; onlar 'Makam' diyor! Biz 'Asgari ücretli bitti' diyoruz; onlar 'Benim koltuğum' diyor! Biz 'Hukuk' diyoruz; onlar 'Yasak' diyor! Milletin hür iradesiyle emanet ettiği sandıklar, birilerinin şahsi ikbal haritasına göre yerinden sökülüp alınıyor” ifadelerini kullandı.

Chp Kayserı Istıfa 2

‘BUTLAN ŞURAYALARINI İLÇE BAŞKANI OLARAK ATAMIŞTIR’

Yaşanan olaylar sonrası Melikgazi, Kocasinan ve Talas’a atanan çağrı heyetleri de görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu. Konuyla ilgili çağrı heyetinden yapılan açıklamada, “Sarayın yargı kollarıyla partimizin başına geçenler, Kayseri’mizin merkez ilçeleri olan Melikgazi, Kocasinan ve Talas’ta ilçe kongre seçimlerini iptal ederek, butlan şurayalarını İlçe Başkanı olarak atamıştır” denildi.

‘CUMHURİYET HALK PARTİSİ ATAMALARIN DEĞİL, DEMOKRASİNİN ADRESİDİR!’

Demokrasiyi savunmayı disiplinsizlik olarak tanımlamıştır denilen açıklamada, “Bu süreçte İl Başkanımız Sayın Ufuk Ozan Gözbaşı, “Cumhuriyet Halk Partisi atamaların değil, demokrasinin adresidir!” diyerek Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerimizi seçime götürmemiz adına bizleri Çağrı Heyeti olarak görevlendirmiştir. Buna rağmen Butlan Sözcüsü, demokrasiyi savunmayı disiplinsizlik olarak tanımlamıştır” ifadeleri kullanıldı.

‘CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDEKİ ÇAĞRI HEYETİ GÖREVİMİZDEN İSTİFA EDİYORUZ’

Bugün ise saraydan medet umup sandıktan korkanlar, demokrasiyi savunmasından mütevellit olarak İl Başkanımız Sayın Ufuk Ozan Gözbaşı’nı görevden alarak parti içi demokrasiye bakış açılarını bir kez daha gözler önüne sermiştir denilen açıklamada, “ Demokrasinin mihenk taşı partimizde demokrasi savunan İl Başkanımız görevden alınıp, polisler Genel Merkezimize girerken şakşakçılık yapıp alkış tutanlar ödüllendirilip İl Başkanı olarak atanmıştır. Melikgazi, Kocasinan ve Talas Çağrı Heyetleri olarak; milletin seçtiği değil sarayın atadığı, demokrasiyi savunanların değil şakşakçıların görev aldığı Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki Çağrı Heyeti görevimizden istifa ediyoruz” denildi.

CHP'li Gözbaşı: Özgür Özel 3 Temmuz'da Kayseri'de olacak
CHP'li Gözbaşı: Özgür Özel 3 Temmuz'da Kayseri'de olacak
İçeriği Görüntüle

Kaynak: Sevilay Ay