Diyarbakır’da siyasi hareketlilik dikkat çeken bir katılım programıyla gündeme geldi. Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından Diyarbakır Öğretmenevi’nde düzenlenen organizasyonda, daha önce Cumhuriyet Halk Partisi ve Yeniden Refah Partisi bünyesinde siyaset yapan yaklaşık 100 kişi AK Parti’ye katılım sağladı.
Katılım programına AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Suna Kepoğlu Ataman ve Mehmet Galip Ensarioğlu başta olmak üzere, Fırat Seydaoğlu ile AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ömer İler ve çok sayıda partili iştirak etti. Programda birlik ve beraberlik mesajları verilirken, AK Parti’ye yeni katılan isimlerin Türkiye’nin geleceğine katkı sunma hedefiyle bu kararı aldıkları ifade edildi.
Törende partiye katılan isimlere rozetleri milletvekilleri tarafından takıldı. Katılımcılar, yeni siyasi yolculuklarında AK Parti çatısı altında hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti. Parti yetkilileri ise bu katılımların teşkilat yapısını daha da güçlendireceğini ve bölgedeki siyasi çalışmaların ivme kazanacağını vurguladı.
Yoğun katılımın olduğu etkinlik, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona ererken, organizasyon siyasi kulislerde de geniş yankı uyandırdı. Özellikle farklı siyasi partilerden gerçekleşen bu geçişin, Diyarbakır’daki siyasi dengelere etkisinin önümüzdeki süreçte daha net görüleceği değerlendiriliyor.





