Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde 11 Eylül’de saat 10.48’de meydana gelen 3,1 büyüklüğündeki deprem ilçede hissedildi. Sarsıntının ardından gözler bölgede son dönemde yaşanan deprem hareketliliğine çevrildi.
Deprem Uzmanı Ramazan Demirtaş da Pınarbaşı’ndaki son depremi ve bölgede son aylarda kaydedilen sarsıntıları değerlendirdi.
Demirtaş kırığın bulunduğu bölgeyi açıkladı
Demirtaş’ın verdiği bilgilere göre 3,1 büyüklüğündeki deprem, Pınarbaşı’nda Yukarıborandere ile Aşağıborandere arasında uzanan yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki kısa bir kırık üzerinde meydana geldi.
Bölgedeki hareketliliğin yalnızca son depremden ibaret olmadığını belirten Demirtaş, 10-11 Eylül tarihleri arasında büyüklükleri 0,7 ile 2,7 arasında değişen 8 küçük deprem daha kaydedildiğini aktardı.
Pınarbaşı’nda 97 günde 336 deprem
Demirtaş’ın paylaştığı verilerde dikkat çeken bir başka ayrıntı ise son 3 aylık dönemde meydana gelen deprem sayısı oldu.
7 Haziran ile 11 Eylül arasındaki 97 günlük süreçte Pınarbaşı çevresinde toplam 336 deprem kaydedildiğini belirten Demirtaş, yaşanan hareketliliğin ardından endişeleri giderecek bir değerlendirmede bulundu.
“Anormal bir durum yok”
Pınarbaşı çevresinde peş peşe kaydedilen küçük depremlere ilişkin Demirtaş, “Anormal bir durum yok” değerlendirmesini yaptı.
Böylece 3,1 büyüklüğündeki son sarsıntı ve bölgede son 97 günde kaydedilen yüzlerce küçük depremin ardından Demirtaş, mevcut hareketliliği olağan dışı bir durum olarak değerlendirmedi.



