Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında vatandaşların sağlık konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Halk Sağlığı Sokağı oluşturdu. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde kurulan alanda çeşitli bilgilendirme noktaları hazırlanırken, vatandaşlara farklı sağlık taramaları ve ölçümler gerçekleştirildi.

VATANDAŞLARA SAĞLIK BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI
Halk Sağlığı Haftası kapsamında hazırlanan etkinlik alanında vatandaşların koruyucu sağlık hizmetleri konusunda farkındalık kazanmasına yönelik çalışmalar yürütüldü. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından oluşturulan stantlarda vatandaşlara sağlıkla ilgili çeşitli bilgiler aktarılırken, katılımcıların bazı test ve ölçümleri de yapıldı.
Etkinlikle birlikte hastalıkların ortaya çıkmadan önce önlenmesine yönelik uygulamaların önemine dikkat çekilmesi hedeflendi. Vatandaşların sağlık durumlarıyla ilgili farkındalıklarının artırılması ve gerekli kontroller konusunda bilinçlendirilmesi amaçlandı.
“HEDEFİMİZ HASTALIK ORTAYA ÇIKMADAN ÖNLEM ALMAK”
Halk Sağlığı Sokağı’nda açıklamalarda bulunan Kayseri İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, sağlık hizmetlerinde önceliğin hastalıkların ortaya çıkmasını beklemeden gerekli önlemlerin alınması olduğunu ifade etti.
Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yapan Erşan, vatandaşların sağlık konusunda bilgi düzeyini artırmayı amaçladıklarını belirtti. Özellikle nüfusun yaşlanmasıyla birlikte kronik hastalıkların toplum üzerindeki yükünün arttığına dikkat çeken Erşan, bu nedenle düzenli takip ve taramaların önem taşıdığını söyledi.
SAĞLIKLI TOPLUM İÇİN VATANDAŞLARA ÇAĞRI
Sağlıklı bir toplumun oluşturulmasının yalnızca sağlık çalışanlarının görevi olmadığını belirten Erşan, vatandaşların da kendi sağlıklarını koruma konusunda sorumluluk üstlenmesi gerektiğini dile getirdi.
Kamuya ait sağlık kuruluşlarında vatandaşlara ücretsiz tarama hizmetleri sunulduğunu aktaran Erşan, erken teşhis ve hastalıkların takibi açısından bu imkanlardan yararlanılması gerektiğini söyledi.
Erşan, vatandaşlara yönelik çağrısında, “Kendi sağlığımızı ve ailemizin sağlığını korumak noktasında devletimizin sunduğu bu imkanları kullanmamız gerekir” ifadelerini kullandı.
TARAMA VE KONTROLLER İÇİN DAVET
Halk Sağlığı Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminin yanı sıra koruyucu sağlık uygulamaları konusunda da bilgilendirilmesi amaçlandı.
İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, vatandaşları sağlık tesislerinde sunulan tarama ve takip hizmetlerinden yararlanmaya davet etti. Erşan, düzenli kontrollerin sağlık açısından önem taşıdığını belirterek vatandaşların tarama ve takiplerini yaptırmak üzere sağlık tesislerine başvurmalarını istedi.
Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde kurulan Halk Sağlığı Sokağı da hafta boyunca vatandaşların ilgisine sunularak sağlık konusunda farkındalık oluşturulmasına katkı sağladı.




