Katılımevim’de son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından yönetim kadrosunda değişikliğe gidildi. Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimle yeni yönetim yapısı açıklandı. Buna göre Ahmet Özcan ve Serdar Turhan yönetim kurulu üyeliklerinden ayrılırken, boşalan üyeliklere Emre Tezmen ve Erkan Kilimci getirildi.

Katılımevim’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen

Yeni görevlendirmelerin ardından Tera Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emre Tezmen, Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Yönetim kuruluna katılan bir diğer isim ise Erkan Kilimci oldu. Değişiklik, Pusula Yatırım Holding ile Tera Holding arasında yürütülen satış sürecinin devam ettiği dönemde gerçekleşti.

Katilimevim Yeni Yonetim

Serdar Turhan görevlerinden ayrıldı

Yönetim değişikliğinin öncesinde Pusula Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Yarız hakkında başlatılan soruşturma gündeme gelmişti. Bu süreçte Pusula Yatırım Holding ve Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verildiği bildirilmişti. Turhan daha sonra Katılımevim’deki görevlerinden ayrıldı.

İYİ Partili Hakkomaz Şahin: Fabrika değil, Kayseri’nin hafızası kapanıyor!
İYİ Partili Hakkomaz Şahin: Fabrika değil, Kayseri’nin hafızası kapanıyor!
İçeriği Görüntüle

Pusula-Tera satış sürecinde son durum

Pusula Yatırım Holding ile Tera Holding arasında varlıkların devrine yönelik anlaşma daha önce kamuoyuna açıklanmıştı. Satış işleminin tamamlanabilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Rekabet Kurulu dahil ilgili düzenleyici kurumların onay süreçlerinin tamamlanması gerekiyor. Yaşanan gelişmelerin ardından satış anlaşmasının akıbeti de merak konusu oldu. Katılımevim tarafından yapılan açıklamada işlemin düzenleyici kurumların onay sürecinde olduğu belirtilirken, satışın iptal edildiğine ilişkin bir durum bulunmadığı ifade edildi. Böylece Katılımevim’de yönetim değişikliği gerçekleşirken, Pusula Yatırım Holding ile Tera Holding arasındaki işlemin tamamlanmasına ilişkin süreç devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi