KAYSERİ HABER- DENİZ POSTASI/ Geçtiğimiz yıllarda ürünlerinde dışkı kökenli bakterilere rastlanan ve ürünleri geri toplatılan Fransa’nın ünlü maden sodası markası Perrier’e firmasına bu kez de tüketiciyi yanıltma ve hile şüphesiyle baskın yapıldı.

Kayseri’de de satışı yapılan maden suyu için Nestle tarafından yapılan açıklamada güvenlik güçleri tarafından yapılan baskın ve arama işlemleri doğrulandı. Tüketici hakları savunucu bir grup vatandaşın Paris Savcılığına yaptığı ‘tüketiciyi yanıltma’ ev ‘hile’ suçlaması yapıldı. Yapılan başvuru sonrası yetkililer harekete geçerek, firmaya baskın düzenledi.

DAHA ÖNCE NE OLMUŞTU
Daha önce yapılan incelemelerde Perrier kaynaklarında dışkı kökenli madde tespit edilmişti. 2024 yılında yapılan incelemelerin ardından binlerce maden suyu imha edilmişti. Bunun üzerine Perrier ‘Doğal maden suyu’ kategorisinden çıkarılmıştı.



