Kayseri’de beyaz önlükleriyle bir araya gelen sağlık çalışanları ve öğrenciler, Gazze’de hayatını kaybeden çocukların isimlerini görünür kılmak amacıyla düzenlenen programda buluştu. Talas Gazzeli Çocuklar Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, binlerce çocuğun isminin yer aldığı dev pankart açıldı.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hekimhane Kulübü ile Sağlık ve Medeniyet Derneği tarafından düzenlenen programla, Gazze’de yaşananlara dikkat çekilmesi ve hayatını kaybeden çocukların unutulmaması amaçlandı.

BİNLERCE ÇOCUĞUN İSMİ YAN YANA YER ALDI

Etkinliğin en dikkat çeken bölümünü, Gazze’de öldürülen çocukların isimlerinin yazıldığı dev pankart oluşturdu. 12 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki pankartta 16 bin 277 çocuğun ismine yer verildi.

Programda yapılan açıklamalarda, Gazze’de son 3 yılda hayatını kaybeden çocukların sayısının 21 bin 500’e ulaştığı ifade edildi. İsimlerin tek tek yazılmasıyla çocukların yalnızca rakamlardan ibaret olmadığının gösterilmesinin amaçlandığı belirtildi.

SAĞLIK CAMİASI BEYAZ ÖNLÜKLERİYLE KATILDI

Programa Kayseri’de görev yapan doktor, diş hekimi, eczacı ve sağlık çalışanlarının yanı sıra sağlık öğrencileri de katıldı. Beyaz önlükleriyle etkinlik alanında bulunan katılımcılar, çocukların isimlerinin bulunduğu pankartın önünde bir araya geldi.

Hekimhane Kulübü Başkanı Ömer Çağrı Akarsu, burada yaptığı konuşmada pankartta yer alan isimlere dikkat çekti. Akarsu, 16 bin çocuğun isminin brandada bulunduğunu belirterek, bu çocukların sadece birer isimden ibaret olmadığını söyledi.

Akarsu, 7 Ekim 2023 ile 19 Ekim 2025 tarihleri arasında Gazze’de hayatını kaybeden 60 bin Filistinlinin 18 bin 500’ünün çocuk olduğunu aktardı. Bu çocuklardan 953’ünün 1 yaşından önce, 9 bin 327’sinin ise 10 yaşından küçük olduğu bilgisini paylaştı.

“GAZZE’DE ÇOCUK OLMAK”

Programda konuşan Dr. İsa Üzüm ise çocukların isimlerinin pankarta taşınmasının önemine değindi. 12 metreye 3 metre ölçülerindeki çalışmaya 16 bin 277 ismin sığdırıldığını belirten Üzüm, Gazze’de çocukların savaşın ağır sonuçlarıyla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Kayseri’de meydanlar Ahilik için dolacak! İşte 17 Eylül programı
Kayseri’de meydanlar Ahilik için dolacak! İşte 17 Eylül programı
İçeriği Görüntüle

Üzüm, Gazze’de çocukların bomba sesleri arasında yaşamaya çalıştığını, bazı çocukların ise daha anne ve babalarını tanıyamadan hayatını kaybettiğini söyledi.

PARK VE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPILDI

ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Dursun da Gazze’de hayatını kaybeden çocukların hatırasını yaşatmak amacıyla park ve ağaçlandırma çalışması yapılmasına karar verdiklerini belirtti.

Dursun, çocuklar adına park yapılmasının ve ağaç dikilmesinin önemli bir karşı duruş olduğunu ifade ederek Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Dursun ayrıca herkesin kendi imkanları doğrultusunda yaşananlara karşı bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

Program, sağlık çalışanları ve öğrencilerin Gazze’de hayatını kaybeden çocukların isimlerinin bulunduğu pankart önünde bir araya gelmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA