Yapılan düzenlemeye göre daha önce en fazla 36 ay olarak uygulanan tecil süresi 72 aya çıkarıldı. Böylece borçlular, SGK borçlarını daha uzun vadede ödeme imkânına sahip olacak.
Teminatsız Taksitlendirme Limiti Yükseltildi
Genelgede yer alan değişikliklerden biri de teminat şartına ilişkin oldu. Daha önce belirli tutarların üzerindeki borçlar için teminat istenirken, yeni düzenlemeyle teminat gösterilmeksizin taksitlendirilebilecek borç tutarı 10 milyon TL olarak belirlendi.
Peşinat Şartı Kaldırıldı
Yeni uygulamada başvuru sırasında peşinat ödeme zorunluluğu da kaldırıldı. SGK'ya borcu bulunan işverenler ve sigortalılar, gerekli şartları taşımaları halinde peşinat ödemeden taksitlendirme talebinde bulunabilecek.

İlk Ödeme İçin Son Tarih 31 Ağustos
Borçlarını taksitlendirmek isteyenlerin başvurularını 31 Ağustos 2026 tarihine kadar yapmaları gerekiyor. Başvurular Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ile Sosyal Güvenlik Merkezleri üzerinden gerçekleştirilebilecek.
Talebi kabul edilen borçluların ilk taksit ödemelerini de en geç 31 Ağustos 2026 tarihine kadar yapmaları gerekecek.

Türkoğlu'ndan Başvuru Uyarısı
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kayseri SGK İl Müdürü Mustafa Türkoğlu, vatandaşların ve işverenlerin başvurularını son günlere bırakmamalarını istedi.
Türkoğlu, 72 aya kadar uzatılan taksit süresi, teminatsız işlem limiti ve peşinat uygulamasının kaldırılmasının borçların ödenmesini kolaylaştırmayı amaçladığını belirterek, süreç hakkında bilgi almak isteyenlerin SGK müdürlüklerine başvurabileceğini ifade etti.



