Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bulunan Ağcaşar Barajı’nda kaçak avcılığa yönelik gerçekleştirilen denetimde önemli bir müdahale gerçekleştirildi. Ekiplerin tespit ettiği kaçak av ağına el konulurken, ağlara takılan yaklaşık 950 kilogram sazan balığı canlı olarak kurtarıldı. Balıklar yeniden baraj sularına bırakılırken, kaçak avcılıkla mücadelede denetimlerin sürdürüleceği bildirildi.
AĞCAŞAR BARAJI’NDA KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK
Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, su ürünlerinin korunması ve kaçak avcılığın önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda Yahyalı ilçesinde bulunan Ağcaşar Barajı’nda gerçekleştirilen denetimlerde kaçak avcılık amacıyla kullanılan ağ tespit edildi. Ekipler tarafından ağlara el konulurken, içerisinde bulunan balıkların durumu da kontrol edildi.

950 KİLOGRAM SAZAN BALIĞI CANLI KURTARILDI
Denetim sırasında ağa takılan yaklaşık 950 kilogram sazan balığı, ekiplerin müdahalesiyle canlı olarak kurtarıldı. Balıkların yeniden doğal yaşam alanlarına dönebilmesi için çalışma yapan ekipler, kurtardıkları sazanları tekrar Ağcaşar Barajı’nın sularına bıraktı.
Gerçekleştirilen operasyonla hem kaçak avcılıkta kullanılan malzemeye el konuldu hem de yüzlerce kilogram su ürününün telef olmasının önüne geçildi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su kaynaklarının ve su ürünlerinin korunmasına yönelik denetimlerin sürdürüleceğini bildirdi.
Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, “Kaçak avcılıkla mücadelemiz, su kaynaklarımızın ve su ürünlerimizin korunması amacıyla kararlılıkla devam ediyor” ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, özellikle iç sularda sürdürülebilir balıkçılığın korunması ve su ürünlerinin gelecek nesillere aktarılması amacıyla kaçak avcılığa karşı kontrollerin devam edeceğini belirtti.





