Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleşen haftalık grup toplantısında konuştu. Ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan Mahmut Arıkan, “İspanya, Hollanda gibi devletler çiftçisinin savaştan olumsuz etkilenmemesi için destek planları açıkladı. Avrupa bu projeleri yaparken bizim devletimiz ise seçimde kaybettiği yerleri nasıl kazanacağının planlarını yapıyor. 200 TL ülkemizdeki en büyük banknottur. En büyük paramızla 1 kilo biber bile alamıyoruz. Bu biber de mi Hürmüz Boğazı’ndan geçiyor. Bu yıl da sebze ve meyve fiyatları uçacak gibi gözüküyor. Çünkü çeyrek asırlık AK Parti iktidarının tarım politikası yok” diye konuştu.

‘Fındık Üreticisi Sahipsiz Bırakılmamalıdır’

Fındık üretimine değinen Başkan Arıkan, “Karadeniz’de yaşayan yüzbinlerce aile fındıktan geçimini sağlarken, maalesef emeğinin karşılığını alamıyor. Fiskobirliğin etkisizleştirilmesi üreticiyi zora soktu. İktidar, alım garantisi vermek zorunda. Piyasadaki tekelleşmeye izin verilmemeli. Rekabet Kurumu derhal harekete geçmeli ve fındık üreticisi sahipsiz bırakılmamalıdır. Bunun yolu da mevcut düzenin ıslahıdır” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda sıfır atık dönemi başlıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda sıfır atık dönemi başlıyor
İçeriği Görüntüle

‘Ne Zaman Samimi Bir Şekilde Hareket Edeceksiniz’

Sadece tarımda değil, aile yılında da kriz devam ediyor diyen Mahmut Arıkan, “Aile yılının üzerinden 1 buçuk yıl geçti. Ancak 1 buçuk yılda sadece 1 tane düzenleme yaptılar. Doğum yardımı sadece bebeğin bez giderini bile karşılamıyor. Ne zaman samimi bir şekilde hareket edeceksiniz. Doğum oranının alarm verdiği dönemde, göstermelik şeylerle aile yılını düzenleyemezsiniz. Ücretsiz izin hakkı çocuk 3 yaşına gelene kadar uzatılmalıdır. 150 çalışanı olan çocuklara kreş açma zorunluluğu düzenlenmeli. Biz yeni kanuna bunların eklenmesi için çalışmalara destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi’nin 5G’sini Sıraladı

AK Parti’nin 5G’sini açıklayan Genel Başkan Mahmut Arıkan, “Türkiye’nin 5G ye geçişi ilan edildi. Bir de AKP’nin 5G’si var. Bunlar güç zehirlenmesi, görev ihmali, güveni istismar, gündemi değiştirme ve geçim sıkıntısını unutturma. Bizlerde Saadet Partisi olarak 5-0 ile bu gündemi değiştireceğiz. 1- Güler yüz, 2- sözüne sadık, 3-Laf değiş iş üreten, 4- Ülkeyi ileriye taşıma, 5- Gerçeklik ve çözüm üreten siyaset. İşte bunlarda bizim 5G’miz” dedi.

‘Siz Bu Sistemi Üretmek İçin Değil Tüketmek İçin Kurdunuz’

Sözlerini sürdüren Mahmut Arıkan şöyle konuştu: “AKP’ye seslenmek istiyorum; beyni değiştirmeden yüzü değiştirmenin kimseye faydası olmayacaktır. Kurmuş olduğunuz bu çürümüş sistem, Türkiye’yi taşımıyor. Siz bu yapı ile hastane sayısını arttırabilirsiniz ancak sağlık sistemini çözemezsiniz. Siz bu çürümüş sistem ile emekliye torun bile sevdiremezsiniz. Çünkü siz bu sistemi üretmek için değil tüketmek için kurdunuz.”

Kaynak: Sevilay Ay